• Boven de €50 gratis verzending met PostNL of naar een Post NL ophaalpunt
  • Voor 16:00 besteld op werkdagen (di, za, zo gesloten) dezelfde dag verzonden
  • Fout in de webshop, gratis annuleren of retour
  • 14 dagen retourrecht, ongebruikte en nieuw verpakt artikelen mogen zonder reden retour

Sram Rival XG-1250 12-speed cassette

De 12 versnellingen bieden een groter bereik en kleinere sprongen, zodat je altijd in de juiste versnelling zit, of je nu een muur beklimt of een sprint trekt naar het plaatsnaambord.

De Sram Rival tandwielen zijn met Sram's FULL PIN technologie met 123 stalen pennen aan elkaar vastgemaakt recht onder een tandwiel. Deze productiemethode zorgt voor een lichtere cassette maar ook voor stijvere tandwielen die zorgen voor sneller en directer schakelen.

Het open ontwerp van de cassette die vergelijkbaar is met de X-DOME technologie van de MTB cassette's zorgt voor betere modder en water afvoer dat de schakelkwaliteit verder verbeterd.

De Sram Rival cassette heeft een nikkel/chroom afwerking om voldoende duurzaam te zijn en minder geluid te maken tijdens het schakelen.

Let op: past alleen op een achterwiel met een XDR body. Deze cassette past dus niet op alle wielen. Ook werkt deze cassette alleen in combinatie met andere Sram onderdelen zoals de 12-speed flattop ketting van Sram. Deze cassette kan dus niet gebruikt worden op een fiets met Shimano of Campagnolo onderdelen.

Sram heeft voor de Etap AXS groepen de X-Range versnellingen ontwikkeld, een groter bereik en kleinere sprongen door naar een 12-speed cassette te gaan. Maar ook door een deel van het versnellingsbereik aan de voorkant van de aandrijving naar de achterkant te verplaatsen. We hebben kleinere kettingbladen gebruikt met een consistente 13 tanden verschil, terwijl we de cassettes een 10T-begin hebben gegeven voor een groter bereik (tot 10-36, of 360%!). Dat betekent dat je langer op hetzelfde kettingblad kan blijven, waardoor je minder hoeft te schakelen aan de voorkant, die van nature minder efficiënt zijn dan schakelen aan de achterkant. En wanneer je aan de voorkant schakelt, is de kleinere sprong vloeiender en kun je de juiste cadans bereiken met minder terug of op te schakelen achteraan. Minder en snellere schakelingen vooraan maken het je gemakkelijker om de juiste versnelling te vinden, en dat is een duidelijk prestatievoordeel ten opzichte van traditionele aandrijvingen. Door de X-Range cassettes te starten met een 10T tandwiel, zijn we in staat om de tandwielen en kettingbladen kleiner te houden, waardoor we het totale gewicht lager kunnen houden.

Het grote bereik van de cassette en de kleinere voorbladen zorgen dat je naar meer heuvels kunt waar je vroeger niet kon rijden. Zelfs een sterke rijder die de hele dag wil rijden, zal aan het eind van de dag moe worden. Door die lage versnellingen kun je de heuvels soepeler nemen en is het veel makkelijker om een lange tocht te rijden.

10-30t:10,11,12,13,14,15,17,19,21,24,27,30
10-36t: 10,11,12,13,15,17,19,21,24,28,32,36

Meer informatie
categorie cassette
aantal versnellingen 12-speed
soort fiets racefiets
Merk Sram
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Sram Rival XG-1250 12-speed cassette
Uw waardering
Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij streven ernaar om je bericht vandaag nog te beantwoorden. Mocht je een korte vraag hebben, bel ons dan tijdens openingstijden op 0165 30 82 59.
Geen Vragen
Alleen gebruikers die zijn ingelogd kunnen vragen stellen
Vergelijkbare producten
  1. Sram Force XG-1270 12-speed cassette
    Sram Force XG-1270 12-speed cassette
    Normale prijs € 200,00 Vanaf € 169,99