• Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Boven de 50 euro, gratis verzending Boven de 50 euro, gratis verzending
Dé fietsspecialist van West-Brabant!

Kabelsloten

Wil je een fietsslot kopen? Met een degelijk fietsslot zorg je ervoor dat jouw fiets blijft staan waar jij deze neerzet. We hebben bij Rullens Fietsen in Wouw zeer sterke kettingsloten, kabelsloten, ringsloten, insteekkettingen/insteekkabels. Dankzij onze fietssloten bescherm jij jouw fiets te allen tijde goed tegen diefstal. Kies een fietsslot voor aan jouw fietsframe of voor een los slot dat je eenvoudig mee kunt nemen tijdens een fietstocht. Bij ons kun jij geheid het fietsslot kopen dat jij graag gebruikt.

Kies voor een eerste of tweede fietsslot voor jouw stadsfiets of sportfiets

Als je vaak gebruikmaakt van je stadsfiets, wil je natuurlijk wel dat het frameslot het goed doet. Merk je dat het slot van jouw fietsframe niet meer goed werkt? Bestel dan een nieuw frameslot in onze webshop. Deze monteer je eenvoudig zelf, maar als je toch al in onze winkel in Wouw bent, doen we dit ook graag voor je op onze werkplaats. We raden aan, vooral bij kostbare fietsen, om daarnaast ook te kiezen voor een tweede fietsslot. Dit kan bijvoorbeeld een kettingslot zijn. Op sportfietsen zit normaliter geen fietsslot, maar ook voor deze fietsen kun je diverse fietssloten kopen, welke je ook kunt gebruiken voor gewone fietsen.

Wat is een kettingslot?

Een kettingslot voor een fiets bestaat vaak uit staal en heeft veelal afdekkap om het slot. Zo komt er minder snel water of vuil in het slot. Kettingsloten zijn vaak zwaarder dan andere sloten, wat ze iets minder aantrekkelijk maakt. Wel zorgt een kettingslot voor een erg goede beveiliging van jouw fiets. De meeste van onze kettingsloten vallen minstens in categorie ART-2. Dit is een categorie die belangrijk is voor de fietsverzekering. Als jouw kettingslot in deze categorie heeft, kun je jouw fiets namelijk goed laten verzekeren. Daarom raden we vaak dit fietsslot aan als je een nieuw slot wilt kopen.

Wat is een kabelslot?

Een kabelslot is een slot voor jouw fiets dat een stuk lichter is dan een kettingslot. Hierdoor hang je een kabelslot eenvoudiger aan het stuur van je fiets tijdens een fietsrit. Kabelsloten werken met sleutels of op basis van een combinatiecode. Je kunt dit slot redelijk buigen, waardoor het vaak gemakkelijker is om je fiets op slot te zetten. Een kabelslot is populair bij scholieren. Zij kopen dit fietsslot vaak, door het lichte gewicht en doordat je met dit slot minder kans loopt om je frame te beschadigen.

Wat is een ringslot?

Een ringslot is, zoals eerder gezegd, een fietsslot dat je kunt kopen om aan je frame te bevestigen. Deze fietssloten zijn relatief goedkoop en enorm gebruiksvriendelijk. Je kunt je fiets overal op elk moment op slot zetten met de bijbehorende sleutel. Bovendien is er geen kans op beschadiging aan je frame. Deze kans loop je wel met sommige andere fietssloten.

Wat is een insteekketting/insteekkabel?

Insteekkabels en insteekkettingen werken iets anders dan de standaard fietssloten. Je draait de sleutel van het ringslot, waarna je de kop van het insteekslot uit het slotmechanisme haalt. Vervolgens doe je de ketting om een boom of paal heen en door het binnenste framegedeelte van je fiets. Daarna doe je de kop van de ketting weer in het insteekslot en haal je de sleutel eruit.

Bestel een van onze fietssloten en bescherm je fiets

Ben je eruit welk fietsslot je voor jouw fiets wilt kopen? Dan bestel je dit slot gemakkelijk in onze webshop. In onze fietsenwinkel in Wouw geven we je graag advies over de fietssloten. Wanneer je niet in de gelegenheid bent om langs te komen, kun je ons tijdens openingstijden bereiken via 0165 308 259. We adviseren je dan graag over het geschikte fietsslot dat je bij ons kunt kopen.