• Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Boven de 50 euro, gratis verzending Boven de 50 euro, gratis verzending
26 & 27 april tweedehands fietsenmarkt

Fiets inruilen

Bij Rullens Fietsen is het mogelijk om bij de aanschaf van een nieuwe fiets, je oude fiets in te ruilen. Je kunt dus van je oude fiets een hele mooie nieuwe fiets maken. Wanneer je een oude fiets inruilt heeft deze een waarde en dit wordt in mindering op het aanschafbedrag van je nieuwe fiets gebracht. Let er op dat we niet iedere fiets inruilen. Hierdoor is het, het makkelijkste om je oude fiets fysiek bij ons in de winkel aan te bieden om deze te beoordelen op de inruilwaarde. Mocht dit niet lukken dan voldoen goede foto's van uw inruilfiets soms ook. Om een exact bedrag voor je oude fiets terug te kunnen geven is het wel handig om te weten op welke fiets deze wordt ingeruild.

Registratie
Indien je ervoor kiest om je oude fiets in te ruilen, registreren wij deze in de DOR (het Digitaal Opkopersregister). Hierdoor verzekeren wij ons ervan de inruilfiets niet gestolen is. Hiervoor moeten we het framenummer registreren en checken. Daarnaast hebben we je ID-kaart of rijbewijs nodig om de registratie definitief te maken. De registratie dient te gebeuren op het moment dat de bestelling van de fiets definitief is. Het inleveren van de fiets hoeft pas plaats te vinden op het moment dat de nieuwe fiets wordt opgehaald of thuisgebracht. We hebben graag de reservesleutels en de oplader (in het geval van een e-bike) bij de fiets ingeleverd. Bekijk hier hoe het inruilen van je oude fiets in zijn werk gaat. 

Uitzondering 
In sommige gevallen is het voor ons niet mogelijk de fiets in te ruilen. Dit komt voornamelijk voor bij elektrische fietsen van merken die wij niet verkopen. Wanneer wij de fiets opknappen en deze als een elektrische fiets verkopen geven we daar, gesteund vanuit de Bovag, één jaar garantie op. Bij elektrische fietsen van bijvoorbeeld Stella of Amslod kunnen wij deze garantie niet waarborgen, omdat we er geen onderdelen voor kunnen bestellen en zo de storingen niet op kunnen lossen. Hierdoor is het niet mogelijk om fietsen van deze merken in te ruilen. 

Tweedehands fietsen
Rullens Fietsen staat al jarenlang bekend om zijn enorme voorraad tweedehands fietsen. Zo hebben we de grootste voorraad aan tweedehands fietsen van Zuid-Nederland en dat betekent ook dat we een zeer divers aanbod hebben van racefiets tot (elektrische) stadsfiets. Alle fietsen die online op onze website staan worden vooraf helemaal opgeknapt en netjes gemaakt door onze speciale monteur met decennialange ervaring. Zo ben je ervan verzekerd dat de tweedehands fiets die je aanschaft ook veilig en in orde is. We hebben fietsen in allerlei typen en prijsklassen, waardoor er voor ieder wat wils tussen zit.

Bekijk hier onze collectie tweedehands fietsen >