-
Service
- Daarom Rullens Fietsen
- Werkplaats Stadsfietsen & E-bikes
- Werkplaats Race & MTB
- Haal- & Brengservice
- Fietsplan FiscFree/NFP
- Aanbod Tweedehands Fietsen
- Shimano Service Center
- Fiets inruilen
- Lease
- BOVAG Garantie
-
Opvoeren van e-bikes
- Cadeaupas
- Inplannen service- of reparatiebeurt
- Retourneren bestellingen
Rullens Fietsen en het opvoeren van e-bikes
Hoe zit het?
Wettelijk gezien mag een ‘gewone’ e-bike niet harder rijden dan 25km/u. Er zijn fietsen die tot 45km/u gaan. Deze worden speed-pedelecs of speedbikes genoemd en deze moeten door het RDW goedgekeurd zijn. Bij sommige fietsen is het echter mogelijk om deze op een illegale manier op te voeren.
Wat betekent het voor je e-bike?
Bij Rullens Fietsen staan service, kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel. Daarom dat wij ervoor kiezen om geen enkele elektrische fiets op te voeren. Omdat een standaard e-bike niet gemaakt is voor snelheden boven de 25km/u is de constructie hier niet op berekend. Daarom is het een stuk minder veilig om op een opgevoerde fiets te fietsen. Bovendien kunnen wij op opgevoerde fietsen niet de service en kwaliteit bieden die u van ons bent gewend. Om het opvoeren van de motor te voorkomen hebben alle bekende elektrische motorfabrikanten zoals Bosch, Yamaha en Shimano het via een speedbox of de software traceerbaar gemaakt. Wanneer deze de opvoering herkent, vervalt de wettelijke garantie op de e-bike. Tot slot zien we veelvuldig dat opgevoerde fietsen eerder een slijtage hebben op de bewegende onderdelen zoals de ketting, cassette of de tandwielen en dat deze in verhouding een hoger percentage hebben qua storingen of uitval van het elektronisch systeem.
Wat doet Rullens Fietsen?
Zoals hierboven al benoemd hebben wij ervoor gekozen om geen enkele e-bike op te voeren. Daarnaast kunnen wij ook geen service verlenen aan het elektronisch systeem indien u er zelf voor gekozen heeft om de e-bike op te voeren. Dit komt voort uit het feit dat opgevoerde fietsen bij voorbaat al niet kunnen worden geüpdatet, en zo dus de meest recente softwareversie hebben, en dat de wettelijke garantie tegelijkertijd is komen te vervallen. Geen van onze merken verleent namelijk nog garantie op het moment dat de fiets is opgevoerd. Daarnaast zien we dat opgevoerde fietsen vaker dan gemiddeld een uitval of storing in het elektronisch systeem hebben waarvan de speedbox of gewijzigde software-instellingen meestal de oorzaak is.
Onderhoud aan de fiets
Het reguliere onderhoud aan een e-bike kunnen we blijven verzorgen ondanks dat deze is opgevoerd. Voor het vervangen van de banden en ketting en tandwielen kunt u nog steeds bij ons terecht. Tot een normale onderhoudsbeurt van een e-bike behoort ook het updaten van het elektronisch systeem. Dit kunnen we niet meer uitvoeren evenals het al eerder benoemde oplossen van een storing aan de e-bike. Indien u bij ons een e-bike aanschaft en deze laat opvoeren, bent u dus zelf verantwoordelijk voor de oplossing van dit probleem.
Wat kunnen wij u wel bieden?
Wilt u toch sneller gaan als 25 km/u? Dan hebben wij bij Rullens Fietsen een uitgebreide collectie aan speed-pedelecs of speedbikes. Deze fietsen zijn speciaal ontworpen, zowel qua constructie als met de software, om probleemloos tot 45km/u te gaan. Voor deze modellen gaan we speciaal op cursus en zullen we qua onderhoud en servicereparaties altijd voor u klaar staan. Tegelijkertijd zijn deze speed-pedelecs wettelijk toegestaan en heeft u geen kans op een boete of problemen met de aansprakelijkheidsverzekering op het moment van een ongeval. Dit is met een opgevoerde e-bike wel het geval.