• Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Boven de 50 euro, gratis verzending Boven de 50 euro, gratis verzending

Het verhaal van Rullens Fietsen

De oorsprong van het ontstaan van fietsenwinkel Rullens Fietsen ligt niet in Wouw, maar in Made. Hier begon Willem Rullens, de opa van Wil Rullens, in de jaren '20 een smederij. In het begin fungeerde hij hierbij vooral als kolenboer, haardensmid en schaatsenmaker. Hier kon je bijvoorbeeld ook terecht voor het maken van een melkbus. Toen Willem in 1928 verwisselde van pand in Made, begon hij ook met de verkoop van fietsen. Voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog verkocht Willem al zijn fietsen om hiermee de Duitsers voor te zijn.

Anton Rullens: de start van onze uiteindelijke fietsenwinkel in Wouw
De vader van Wil Rullens, Anton Rullens, breidde de zaak uit en zorgde ervoor dat er langzaam aan meer aandacht voor de fietsen kwam. Wil Rullens hielp hierbij veelvuldig mee en was er ook bij toen Anton een aantal verbouwingen doorvoerde. Door deze veranderingen leek de zaak langzaam op een echte fietsenwinkel. Tot een grote brand in 1977 alles platlegde en de winkel vanaf nul opgebouwd moest worden. Dit gebeurde ook en dit is de fietsenzaak die tot op heden nog steeds in Made bestaat.

Wil Rullens
We kunnen wel stellen dat de liefde voor het fietsenvak bij Wil in deze tijd ontstaan. Toch koos hij in eerste instantie voor een carrière als automonteur en ging hij aan de slag bij een autogarage in Zevenbergschenhoek. In deze tijd was Wil Rullens nog steeds woonachtig in Made en was het de broer van Wil, Jan Rullens, die bij Anton in de fietsenzaak kwam en uiteindelijk in 1985 de zaak in Made overnam. 

Na een aantal jaar automonteur te zijn geweest, begon het bij Wil uiteindelijk toch weer te kriebelen om een fietsenwinkel te beginnen. Fietsen was immers, naast het zijn van motorcrosser, de grote hobby van Wil geworden. Doordat de fietsenwinkel in Made inmiddels was overgedragen aan broer Jan, moest Wil op zoek naar een andere plek om ergens een winkel te vestigen. Deze wens van Wil kwam uiteindelijk Piet Gommeren ter ore die in Wouw de fietsenwinkel “Speedshop Gommeren” runde. De zoektocht naar het vinden van een fietsenwinkel bracht Wil dus uiteindelijk in de Bergsestraat in Wouw. Hier begon hij in 1976, waarna Wil in 1987 samen met zijn vrouw Helna de zaak overnam.

De focus op een echte fietsenwinkel
Wil gaf na overname direct zijn eigen naam aan de zaak en legde de focus steeds meer op fietsen. In het begin werden er aan de Bergsestraat nog auto’s en brommers gerepareerd en was de winkel eigenlijk veel bekender om zijn benzinestation. Wil, die nog steeds een gepassioneerde fietser was, koos er ook voor om racefietsen en sportfietsen te gaan verkopen. Hierdoor werd hij al snel dealer van de merken Koga Miyata en Giant en werd het aantal fietsen, evenals de verschillende soorten fietsen, snel uitgebreid. 

Het werk nam al snel toe, waardoor Wil onder andere de hulp van Jack en Filip inschakelde. Zij zijn tot op de dag van vandaag nog steeds werkzaam zijn in onze fietsenwinkel in Wouw. Door de ligging van de fietsenwinkel en vooral de benzinepomp midden in een woonwijk, waren de uitbreidingsmogelijkheden beperkt. Hierdoor besloot Wil te kijken naar andere mogelijkheden voor de winkel. Uiteindelijk is, met behulp van de Gemeente Roosendaal, gekozen voor een locatie aan de Molensingel in Wouw. Hier verhuisde destijds eerst de benzinepomp naartoe, waarna de fietsenwinkel niet veel later volgde.

Onze locatie aan de Molensingel
Vanaf het begin af aan bleek de keuze voor een verhuizing naar de Molensingel een succes en werd het steeds drukker. De klanten kwamen door het grotere aanbod van de fietsenwinkel immers niet meer alleen uit Wouw, maar ook uit Roosendaal, Steenbergen, Bergen op Zoom en de overige omliggende dorpen. Doordat het werk in de fietsenwinkel toenam, koos Wil ervoor om de benzinepomp af te stoten en zich volledig te richten op de winkel. Door het sportieve karakter van de winkel met veelal fietsende medewerkers en een toonaangevend aanbod in racefietsen, mountainbikes en gravelfietsen wisten vele fietsliefhebbers de fietsenwinkel in Wouw te vinden.

Niels Rullens
Vanaf 2013 draaide de zoon van Wil, Niels Rullens, in de weekenden mee in de winkel. Niels is een echte fietsfanaat en deed in zijn verleden aan wielrennen, waarna hij aan een studie begon aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na het lopen van diverse stages na zijn studie, voelde Niels al gauw dat zijn hart toch eigenlijk bij de fietsen lag. Hierop nam hij eind 2017 de beslissing om de fietsenwinkel van zijn vader over te nemen. 

Begin 2019 was het moment daar dat Wil de zaak overdroeg aan zijn zoon Niels en diens compagnon Nick. Samen zorgden ze ervoor dat de winkel direct werd verbouwd en dat onder andere Wilier, Scott, Stromer, Lovens en Superior aan de collectie werden toegevoegd. Inmiddels heeft de winkel al 25 werknemers en lijkt de winkel zo af en toe al een beetje te klein te worden.

Service door Passie
Na de verbouwing van de fietsenwinkel in Wouw, en mede door toedoen van corona en de professionalisering van de website, groeit Rullens Fietsen momenteel hard. Doordat we nog allerlei ideeën en ambities hebben, denken we druk bezig na over de volgende stap. Met bijna alleen maar echte fietsliefhebbers in huis proberen we iedereen te voorzien van de beste service, zoals het door Wil in het verleden werd voorgedaan. Ons motto luidt daarom niet voor niks: 'Service door Passie', en dit hopen we uiteraard nog vele jaren vol te houden.

Kom op maandag en woensdag tot en met zaterdag langs in onze fietsenwinkel in Wouw om onze mooie en degelijke producten te bekijken. We ontvang je graag in onze winkel en op de werkplaats voor een servicebeurt of een reparatie aan je fiets. Wil jij ook onderdeel uitmaken van ons gezellige team? Bekijk dan onze huidige vacatures en solliciteer op jouw droomfunctie. Tot gauw bij ons in Wouw!