• Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Boven de 50 euro, gratis verzending Boven de 50 euro, gratis verzending
Dé fietsspecialist van West-Brabant!

Trapassen

Wil je cassettes, tandwielen en kettingen kopen voor jouw fiets? Rullens Fietsen verkoopt voor iedere fiets wel een ketting en bijbehorende tandwielen. Daarnaast kun je bij ons cassettes van Shimano, Campagnolo en Sram kopen en deze zelf op je racefiets of mountainbike monteren. In onderstaand productassortiment zie je welke kettingbladen, cassettes en kettingen je bij ons kunt bestellen of kunt kopen in onze vestiging in Wouw.

Welke cassettes en kettingen heb je nodig voor jouw fiets?

De tandwielen, cassettes en kettingen van je racefiets of MTB moet je met enige regelmaat vervangen. Zeker als je vaak fietst, slijten deze onderdelen. Het is bij bijvoorbeeld het kopen van cassettes wel belangrijk dat je dezelfde groepenset aanhoudt als van jouw tandwielen, derailleurs en kettingen. Controleer daarom goed of jouw fiets draait op: 

  • 12-speed 
  • 11-speed 
  • 10-speed 
  • 9-speed 
  • 8-speed 

Dit is makkelijk te zien aan je cassette. Tel de lagen op de cassette, zodat je weet hoeveel versnellingen er op de fiets zitten. Als je dit aantal weet, kun je ook de bijbehorende fietsketting bepalen en bestellen. Fietskettingen koop je in onze webshop van Campagnolo, Sram, KMC of Shimano. Met de juiste ketttingschakel zorg je er uiteindelijk voor dat het schakelen tijdens het fietsen goed gebeurt.

Tandwielen voor je mountainbike, racefiets of stadsfiets kopen

Tandwielen slijten, net als onderdelen zoals kettingen en cassettes. Als je de tandwielen invet, zal deze slijtage minder rap gebeuren. Mocht het toch zo zijn dat een of beide tandwielen van je fiets toe is aan vervanging, dan kun je het juiste tandwiel eenvoudig in huis halen en vervangen. Zorg er hierbij ook weer voor dat het tandwiel het juiste aantal tanden heeft voor het verzet op jouw fiets.

Rust jouw fiets uit met een nieuwe cassette, ketting of tandwiel

Bestel de gewenste cassettes, kettingen en/of tandwielen aan voor jouw sportieve fiets of stadsfiets en ontvang deze snel in huis. Bestellingen die op werkdagen (dinsdag, zaterdag en zondag uitgezonderd) vóór 16.00 uur worden geplaatst, gaan namelijk dezelfde dag nog mee met de post. Als je vragen hebt over het geschikte artikelen, kun je bellen naar 0165 308 259 of langskomen bij ons in Wouw.