Wilier Triestina

Het verhaal van Wilier Triestina gaat terug tot 1906 waar het allemaal begon in Bassano del Grappa aan de voet van de Dolomieten.

Aan het begin van de 20e eeuw had de fiets zich door allerlei technologische vooruitgangen ontwikkeld in de vorm zoals hij nu is.

De fiets groeide uit tot vervoersmiddel nummer 1 in Italië en Wilier werd in de jaren ’30 en ’40 steeds bekender door het sponsoren van de eerste wielerteams.

Ramato

Wilier groeide als fietsfabrikant van hoogwaardige fietsen en werd, met de toen gepatenteerde gegalvaniseerde koperkleurige frames, bekend over heel de wereld.

Met lederen afwerking en hoogwaardige componenten van Brooks en Campagnolo werden kwaliteitsfietsen gebouwd en verkocht over heel de wereld.

Dit leidde ook in het wielrennen tot een hoogtepunt met de kampioen Fiorenzo Magni die op Wilier fietsen grote overwinningen haalde zoals de Giro d’Italia en de ronde van Vlaanderen.

Door de crisis in de jaren ’50 ging Wilier failliet en werden in de fabriek vooral motorfietsen geproduceerd.

De herrijzenis van Wilier

In huize Gastaldello, waar de vader van Lino en Antonio Gastaldello voor de oorlog in de Wilier fabriek werkte, leefde de legende van de koperen Wilier Triestina fietsen voort.

In de jaren ’70 kochten de broers Gastaldello de vervallen fabriek, waar de machines om fietsen te produceren nog stonden, en verplaatste deze machines naar hun thuis in Rossano Veneto.

Lino Gastaldello werd de grote man die Wilier Triestina weer op de kaart zetten en naar successen leidde met grote Italiaanse wielrenners als Marco Pantani, Alessandro Petacchi en Damiano Cunego.

Wilier is nu gekend om het ontwikkelen van high-end racefietsen en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste Italiaanse fietsproducent.

Wilier word over heel de wereld geprezen om zijn designs, innovaties, rij eigenschappen en kwaliteit, ontwikkeld en getest in de Dolomieten.

Bij Rullens zijn wij al 15 jaar naar volle tevredenheid Wilier dealer en hebben wij vele mensen blij gemaakt met prachtige Wilier fietsen.

WILIER MODELLEN