Koga Colmaro Allroad


De voorraad status verschijnt als al de selectie's ingevuld zijn.
Vanaf € 1.999,00
Koga Colmaro Allroad aluminium racefiets

Koga Colmaro Allroad aluminium racefiets

De vernieuwde Koga Colmaro is nog beter. Deze gravelfiets heeft de snelheid van een racefiets en de funfactor van een crosser.

Het frame van de Koga Colmaro Allroad

De Koga Colmaro allroad is al jaren een populaire gravelfiets. De hoogwaardige afwerking van onderdelen maar vooral het frame vallen meteen op. De Colmaro is smooth welded gelast waardoor de lasnaden niet zichtbaar zijn, dit geeft een net zo strakke look als een carbon frame. Het lichtgewicht aluminium frame en de carbon voorvork hebben ook een doordachte kabelintegratie op de kop van het balhoofd zodat er amper krassen van kabels op het frame kunnen komen. De geïntegreerde zadelpenklem en de verborgen spatbordmontage maken van deze Colmaro Allroad een hoogwaardig afgewerkte gravelfiets. Het frame heeft press fit trapaslagers en een conische balhoofdbuis om zo min mogelijk kracht te verliezen en deze Colmaro haarfijn door de bocht te sturen. De Colmaro Allroad leunt dicht tegen een racefiets aan, de kortere wielbasis dan de gemiddelde gravelfiets maakt de Colmaro allroad lekker vinnig. De geometrie is net iets minder endurance dan de gemiddelde "comfort" racefiets en met de krappe 9 kilogram is de Koga Colmaro allroad ook geschikt om een stukje te "racen".

De componenten op de Koga Colmaro Allroad

De Koga Colmaro allroad is afgemonteerd met hoogwaardige door Koga zelf ontwikkelde onderdelen. De D vormige 27,2 mm zadelpen sluit naadloos aan op het frame en voegt een beetje meer flexibiliteit toe aan de fiets. Het stuur is gravel georiënteerd en heeft wat flare en ook het zadel van de Koga zal bij vele fietsers in de smaak vallen. De Mavic Allroad wielen zijn in deze prijsklasse een goede keuze en voegen door de soepele naven en het lichtere gewicht de benodigde acceleratie toe aan de Colmaro allroad. Op deze wielen liggen de veelzijdige WTB Exposure banden met klassieke zijkant die 34 mm breed zijn, in de Colmaro allroad gaan maximaal 38 mm brede banden.

De afmontage van de Koga Colmaro Allroad

Sram staat inmiddels bekend om zijn offroad groepen en afmontage's met een enkel kettingblad. Met de roller bearing clutch technologie heeft Sram in het draaipunt van de kooi een speciaal lager dat de derailleur minder laat springen en zo de ketting beter op spanning houd. Deze Sram Rival heeft een 42 tands kettingblad en een 11-42 cassette. De 11-42 cassette heeft een heel groot bereik voor alle omstandigheden en het enkel voorblad voorkomt een te scheve kettingloop waardoor je minder weerstand en slijtage hebt. De DoubleTap schakeltechniek zorgt voor een preciese werking van de derailleur en schakelt zeer direct door de beperking van horizontale beweging van de achterderailleur . De Sram Rival 1 is door een enkel kettingblad en ontbreken van voorderailleur en schakelmechanisme een stuk lichter en duurzamer. De hydraulische schijfremmen werken licht en de reach van de remgreep is instelbaar.

Meer informatie
gewicht 9,1 kg
framemateriaal aluminium
groepset Sram Rival 1x11
soort racefiets gravel
Wielset Mavic Allroad disc
Remmethode schijfrem
Model Colmaro Allroad
Remmen Sram Rival1 hydraulische schijfremmen met Sram centerline remschijven 160mm voor en 140 achter.
Merk Koga
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Koga Colmaro Allroad
Uw waardering
Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij streven ernaar om je bericht vandaag nog te beantwoorden. Mocht je een korte vraag hebben, bel ons dan tijdens openingstijden op 0165 30 82 59.
Geen Vragen
Alleen gebruikers die zijn ingelogd kunnen vragen stellen
U bent mogelijk ook geïnteresseerd in
Merida Silex 400
Merida Silex 400
Vanaf € 1.549,00
Giant Revolt 0
Giant Revolt 0
Vanaf € 1.649,00
Liv Devote 1
Liv Devote 1
Vanaf € 1.449,00
Giant Revolt 1
Giant Revolt 1
Vanaf € 1.399,00
Giant Wilier Merida Loekie Koga Gazelle Dutch id Cortina Alpina Stromer Scott Superior
FAQ