Giant Contend SL 1 Disc


De voorraad status verschijnt als al de selectie's ingevuld zijn.
Vanaf € 1.549,00
Giant Contend SL 1 Disc aluminium racefiets

Giant Contend SL 1 Disc aluminium racefiets

Een racefiets voor alle omstandigheden, het kan met de nieuwe Giant Contend SL disc

Het frame van de Giant Contend SL 1 Disc

De Giant Contend SL 1 disc is voor 2020 helemaal vernieuwd, goed nieuws voor de beginnende fietsers waar de Contend al jaren een gewild instapmodel is. De Contend SL is natuurlijk ontwikkeld vanuit het compact road design. Dit ontwerp met de slooping (aflopende) bovenbuis zorgt voor kleinere en dus lichtere en stijvere framedriehoeken. Het lager zwaartepunt van het frame geeft een racefiets die nog fijner stuurt. De zadelpen steekt verder uit om op slechter wegdek meer comfort te bieden.
Het lichtgewicht aluminium frame gemaakt van Giant zijn ALUXX SL een flinterdunne maar sterke aluminium legering zorgt ervoor dat deze fiets ook snel op gang is. De geometrie van de Giant Contend SL is er 1 die je als comfortabel mag bestempelen, de balhoofdbuis is net iets minder (5 tot 7 mm) hoog als de echte endurance geometrieën. Dat is ideaal als je toch een sportievere zit wil hebben dat met minder spacers onder de stuurpen geen probleem is.
De trapaslagers zijn geïntegreerd in de bottom bracket dat voor een stijvere aandrijving zorgt. De Megadrive schuine buis verbind voor en achterkant en zorgt ervoor dat daar geen millimeter verschil tussen komt. De balhoofdbuis en de volledig carbon voorvork zijn beiden tapered (conisch) zodat de voorkant ook voldoende stijfheid heeft om scherp te sturen. Omdat Giant de voorvorken in al de Contend racefietsen helemaal van carbon produceert profiteer je ook nog van een stukje comfort omdat carbon veel beter trillingen absorbeert. De Giant Contend SL disc is uitgerust met de nieuwe flatmount schijfremmen en de remschijven zitten goed op hun plaats door de 12 mm dikke thru axle assen.

De componenten op de Giant Contend SL 1 Disc

De Giant Contend SL 1 disc is ook nog eens tot in de puntjes afgewerkt om ook met duurdere aluminium racefietsen de competitie aan te gaan. De versnellings- en remkabels zijn netjes weggewerkt en ook de zadelpenklem zit mooi in het frame verwerkt. De carbon D-fuse zadelpen kan door zijn D-vorm en unieke carbon lay-up op slecht wegdek tot 12 mm naar achteren "buigen". De D-fuse technologie is het antwoord van Giant op de vele veersystemen op de endurance racefietsen die voor extra gewicht zorgen en tot onnodig krachtverlies lijden, de D-fuse zadelpen biedt net zo veel comfort.
Naast de D-fuse technologie is de Giant Contend SL ook uitgerust met de nieuwe Giant Fondo tubeless banden in de 28 mm breed uitvoering, deze banden bieden naast comfort ook veel meer grip en minder kans op lekrijden. In de Contend SL disc uitvoering met schijfremmen is zelfs ruimte voor 32 mm banden. Deze Fondo banden liggen op de Giant P-R2 wielen die stijf, sterk en duurzaam zijn. Het vernieuwde Giant Approach "boost" zadel 148 mm breed, een kortere neus met een ergonomische opening is een goede optie op de Contend SL om zo veel mogelijk mensen een fijne zit te bieden.

De afmontage van de Giant Contend SL 1 Disc

De Shimano 105 schakelgroep is een goede match op de Giant Contend SL racefietsen, beiden zijn prijsbewust en toegespitst op de sportieve recreant. De Shimano 105 groep geeft je met 11 tandwielen achter voldoende keus om je eigen ritme te vinden. De foutloze reputatie van deze groep zorgt er voor dat je al die kilometers lekker kan genieten op de fiets. Een sterk en stijf crankstel zorgt ervoor dat je krachten niet verloren gaan en de soepele hydraulische schijfremmen zorgen dat je zonder moeite tot stilstand kan komen. De Giant Contend SL 1 disc is uitgerust met een compact RS510 crankstel met 50-34 kettingbladen en de 11-34 cassette met lange kooi achterderailleur zorgen er voor dat je de moeilijkste geitenpaden op kunt peddelen.

Meer informatie
gewicht 9,1 kg
framemateriaal aluminium
groepset Shimano 105
soort racefiets allround
Wielset Giant PR-2 disc tubeless
Remmethode schijfrem
Model Contend SL 1 Disc
Remmen Shimano 105 disc
Merk Giant
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Giant Contend SL 1 Disc
Uw waardering
Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij streven ernaar om je bericht vandaag nog te beantwoorden. Mocht je een korte vraag hebben, bel ons dan tijdens openingstijden op 0165 30 82 59.
Geen Vragen
Alleen gebruikers die zijn ingelogd kunnen vragen stellen
U bent mogelijk ook geïnteresseerd in
Giant Wilier Merida Loekie Koga Gazelle Dutch id Cortina Alpina Stromer Scott Superior
FAQ