• Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Boven de 50 euro, gratis verzending Boven de 50 euro, gratis verzending
Gesloten met Hemelvaart

Garmin Edge 1040 solar fietscomputer

Stel een vraag over dit product
  • Boven de €50 gratis verzending met PostNL of naar een PostNL ophaalpunt.
  • Voor 17:00 besteld op werkdagen dezelfde dag verzonden.
  • We verzenden geen pakketten op dinsdag, zaterdag en zondag.
  • Betalen in 3 termijnen zonder rente en BKR registratie vanaf €100.
  • 14 dagen retourrecht, makkelijk retourneren dmv onze retourportal.

Specificaties

Bediening apparaat Touchscreen en knopbediening
Formaat fietsnavigatie 3.5' kleurenscherm met touchscreen
Kleur scherm Kleurenscherm
Maat bescherming Edge 1040
Type elektronica GPS\navigatie
Verbinding sensoren ANT+, Bleuthooth, WIFI
Verwachte accuduur 45 uur

Garmin Edge 1040 Solar fietsnavigatie

Na de kleine update van de Edge 1030 naar de Edge 1030 plus komt Garmin nu met de Edge 1040! De Garmin Edge 1040 is niet alleen de eerste fietscomputer die zonnepanelen toevoegt, maar ook multiband GNSS/GPS, waardoor de nauwkeurigheid van de GPS locatie drastisch toeneemt - vooral in moeilijkere omstandigheden. Daarnaast heeft Garmin een aantal lang gehoopte upgrades toegevoegd samen met hele handige extra functie's welke dat zijn dat lees je hieronder.

De hardware van de Edge 1040 Solar

De Garmin Edge 1040 is een klein beetje groter geworden en meet 59,3 x 117,6 x 20,0 mm, het scherm is een 3,5″ (88,9 mm diagonaal) en is net als de Edge 1030 plus een touchscreen. Het touchscreen scherm van Garmin werkt perfect, werkt goed in flinke regen en is ook met handschoenen aan goed te bedienen. De schermresolutie is net zoals het touchscreen hetzelfde gebleven. Toch lijkt de helderheid beter maar dat komt door de nieuwe lettertypes. De Edge 1040 heeft ook nog steeds 3 knoppen, de aan/uit, start/stop, en een ronde aanmaken. De knoppen zijn makkelijk te bedienen en vooral om niet omkeerbare vergissingen op je touchscreen te voorkomen.

Garmin is overgestapt op de wijd gebruikte USB-C poort voor de Edge 1040 en heeft een metalen mount op de achterzijde. Deze mount is nog steeds compatible met de Garmin powerbank en het veiligheidstouwtje zit niet meer mee gefrommeld bij de oplaadpoort maar beter weggewerkt. De Edge 1040 komt met 32 GB geheugen en de solar variant komt met een kaart van de hele wereld (andere varianten koment met een kaart van het continent).

De vraag naar een extra batterypack zal voor de Edge 1040 door een flinke verbeterde accu niet meer zo hoog zijn. Gebruikt met veeleisende instellingen zoals Multiband GPS, 4 gekoppelde sensoren, live tracking aan en kaart op het scherm tijdens het rijden van een ingeladen rit gaat de accu een 35 uur mee, in de accu spaarmodus gaat deze zelfs tot 70 uur mee!

Solar

De Garmin Edge 1040 solar kan zelf energie opwekken met behulp van zonlicht, dit kan tijdens het rijden maar ook als de Edge 1040 solar op een terrastafel in de zon ligt. Tijdens het rijden in de zon heb je een nieuwe pagina met gegevens die je de exacte zonne-energie toont die je hebt gewonnen (in minuten en seconden), de gemiddelde zonne-intensiteit voor de rit en een kleine grafiek die de zonne-intensiteit tijdens de rit toont.

Het zonnepaneel zelf is onderverdeeld in twee types. Het eerste is het meest voor de hand liggende deel van het paneel aan de boven-/onderzijde van het scherm (de roodachtige gedeelten hierboven). Dit is het zichtbare deel, en heeft een fotovoltaïsch niveau van 100%. In de meest eenvoudige uitleg wordt 100% van het zonnegoed dat dit deel van het paneel raakt, omgezet in extra sap (er zijn veel technische nuances, maar nogmaals, eenvoudigheid hier).

Over het gehele display bevindt zich echter nog een zonnepaneel dat een fotovoltaïsch niveau van 15% heeft (een opmerkelijke toename ten opzichte van de Fenix 7 & Forerunner 955 panelen die een fotovoltaïsch niveau van 7% hebben). Dit hoofdpaneel is uiteraard veel groter dan de bovenste/onderste panelen, maar oogst minder energie omdat het slechts 15% is versus 100%. Maar u kunt er doorheen kijken, dus het is in wezen onzichtbaar voor u. Dat is wat Garmin 'Solar Glass' noemt, omdat het eigenlijk glas is.

De batterijduur wordt door de zonnepanelen verlengt van 35 uur naar maximaal 45 uur en gaat van 70 naar maximaal 100 uur in accu bespaar modus. De Garmin Edge 1040 Solar wordt komt ook standaard met een 

Connectiviteit van de Garmin Edge 1040 Solar

De Garmin Edge 1040 is uitgerust met een Wifi verbinding zodat al je ritten gesynchroniseerd worden (zowel de gereden als de zelf gemaakte) en om firmware updates te doen, De Edge 1040 heeft ook een ANT+ en bluetooth smart verbindingsoptie waarmee je de volgende apparaten kunt koppelen: Hartslagmeter (ANT+ & bluetooth smart), snelheid/cadans sensor (ANT+ & bluetooth smart), wattagemeters (ANT+ & bluetooth smart), smart trainers (ANT+), de Garmin Virb (ANT+), fietsverlichting (ANT+), Shimano DI2 (Shimano's eigen ANT), versnellingssystemen van Sram en FSA (ANT+), fietsradar (ANT+), Garmin InReach (ANT+) Garmin afstandsbediening (ANT+), Shimano Steps (Shimano's eigen ANT) overige E-bike's LEV functie's (ANT+)

Daarnaast ontvang je natuurlijk allerlei notificatie's van bijvoorbeeld je smartphone, kun je de afstand tot je fietsmaten die ook Garmin gebruiken in de gaten houden. Maar ook voor je veiligheid kan de Edge 1040 ongeval detectie berichten sturen en een berichtje sturen als je Garmin verplaatst wordt maar je smartphone niet.

GPS

Dan is er de nieuwe multiband/dual-frequentie GNSS/GPS, dit wordt beschouwd als het toppunt van GPS-nauwkeurigheid. multiband GNSS/GPS geeft onvoorstelbaar hoge nauwkeurigheid in moeilijke omstandigheden zoals in het bos, of in smalle straten tussen hoge gebouwen. <br>Je kunt bovenin het scherm snel zien in welke GPS-modus je toestel staat, met een kleine "+" wordt weergegeven of het toestel in multiband GNSS/GPS staat. Dit is ook per activiteitenprofiel in te stellen, op de MTB in het bos blinkt de multiband GNSS/GPS echt uit terwijl het op je racefiets alleen maar op specifieke plaatsen een meerwaarde heeft. Voor de meeste ritten op de weg heb je geen multiband GNSS/GPS nodig en bespaar je accu met de gps-instellingen “All Systems” of zelfs “Base” GPS. Deze 2 GPS instellingen geven nog steeds vergelijkbare of betere resultaten dan wat je had op je bestaande Garmin Edge.

De software op de Edge 1040 Solar

Wanneer u de Edge 1040 voor het eerst uitpakt, kan u deze nog steeds het beste eerst koppelen met de Garmin Connect Mobile app op uw smartphone. Als je dat doet, en als je een bestaand Garmin Edge toestel hebt, zullen je sportprofielen, datapagina's, instellingen, en al je gekoppelde sensoren worden overgezet.
Eenmaal ingeschakeld, vindt u de vernieuwde interface op de Edge 1040. De belangrijkste verandering is dat de “widgets” indeling van de horloges is gebruikt. Het idee is dat je widgets kunt downloaden voor verschillende dingen en het kunt aanpassen zoals jij het wilt.

Na de rit zijn er nog eens een heleboel samenvattings pagina's vernieuwd of bijgekomen, te beginnen met een nieuwe overzichtspagina met PR's voor de rit, evenals de indicatie van de trainingsimpact, belasting en hersteltijd. Daarna volgen meer gedetailleerde pagina's over allerlei aspecten van de rit met gedetailleerde statistieken, die overzichtelijker zijn en meer informatie geven over elk aspect afzonderlijk.
Een slimme toevoeging en een teken dat bijna overal aan is gedacht bij de ontwikkeling van de Edge 1040 is de samenvatting pagina over de gebruikte sensoren. Aan het einde van de rit wordt niet alleen getoond welke sensoren gekoppeld waren, maar ook de batterijstatus van die sensoren.

Navigeren met de Garmin Edge 1040 Solar

Je kan veel redenen hebben om over te stappen naar de Edge 1040. Misschien is het grotere scherm belangrijk of de grote accuduur, maar de navigatie mogelijkheden kunnen natuurlijk niet ontbreken. Er is geen fietscomputer op de markt die in de buurt komt wat betreft het aantal navigatie-gerelateerde functies dat Garmin samenvoegt.

De Garmin Edge 1040 heeft natuurlijk al de functie's van zijn voorganger, zo kan je nog steeds vanuit allerlei platformen routes inladen, navigeren naar een adres of een rondrit laten maken. De routes die je door je de Edge 1040 laat maken of die zelf in Garmin software maakt zijn nog steeds geïnspireerd door de popularity routing. Zo bepaald Garmin waar al de lokale Garmin gebruikers het meest fietsen om tot de mooiste routes te komen. Ook de toepassingen van Trailforks, Forksight en Climbpro zitten in de Garmin Edge 1040. De kleuren in ClimbPro voor de verschillende percentages zijn nu veel duidelijker weergegeven en Garmin is één van de weinige die de Climbpro informatie als nog te klimmen kilometers en stijgingspercentage zeer nauwkeurig aangeeft.

Een grote verbetering aan de navigatie functie merk je pas als je de Edge 1040 gaat gebruiken en het meteen opvalt dat al het "rekenwerk” op de achtergrond veel sneller gaat. Het berekenen van een omleiding en tijdens een rit navigeren naar een POI gaan merkbaar sneller dan bij de voorgangers.

Maar bij al deze mogelijkheden zijn nog een paar zeer nuttige extra optie's toegevoegd:

-De POI lijst is opgefrist en heeft een logische volgorde met fietsenwinkels bovenaan maar met de nieuwe zoekfunctie heb je google altijd bij de hand en kan je elke locatie opzoeken! Als dit nog niet mooi genoeg is worden al je zoekopdrachten onthouden om de mooiste plekjes nooit te vergeten.

- De nieuwe "Up Ahead" functie geeft de gebruiker van de Edge 1040 de mogelijkheid om in Garmin Connect waypoints toe te voegen, samen met een aangepast icoon. Het idee is dat je potentiële café stops, tussensprints, bevoorrading, of wat voor jou makkelijk is kan toevoegen.

Trainingshulpmidellen op de Edge 1040 Solar

De verschillende Garmin toestellen staan ook bekend om hun inspanningsanalyse en de manier waarop de gebruiker daar mee geholpen werd. Zo kennen we allemaal de hersteltijd die na een training wordt geadviseerd, drink en eet herinneringen maar ook functie's als fietsdynamica en dynamische prestatiemeting zitten natuurlijk in de Garmin Edge 1040. De belangrijkste nieuwe functie's zijn die er nu zijn bijgekomen.

- Wattagevergelijking: Deze wattage vergelijker houd je tijdens een wedstrijd of een training op de hoogte hoe ver je afwijkt van je vooraf ingestelde wattage doelen. Deze wattage doelen kunnen tijdens de rit bijgesteld worden.

- Fietsvermogen en parcoursvereisten: De Garmin Edge 1040 bepaalt aan de hand van je aerobe capaciteit of een parcours bij je mogelijkheden past en wat je eventueel moet trainen om dit parcours aan te kunnen.

- Real-Time Stamina: De meest vooruitstrevende feature in de nieuwe Edge 1040 zijn de Stamina inzichten. Dit vertelt je hoe ver je kunt fietsen op een bepaald intensiteitsniveau, en of dat vol te houden is. Het geeft dus eigenlijk aan wanneer de Edge 1040 denkt dat je tank leeg is en je intensiteit automatisch omlaaggaat door vermoeidheid.

Productinformatie

Garmin Edge 1040 Solar fietsnavigatie

Na de kleine update van de Edge 1030 naar de Edge 1030 plus komt Garmin nu met de Edge 1040! De Garmin Edge 1040 is niet alleen de eerste fietscomputer die zonnepanelen toevoegt, maar ook multiband GNSS/GPS, waardoor de nauwkeurigheid van de GPS locatie drastisch toeneemt - vooral in moeilijkere omstandigheden. Daarnaast heeft Garmin een aantal lang gehoopte upgrades toegevoegd samen met hele handige extra functie's welke dat zijn dat lees je hieronder.

De hardware van de Edge 1040 Solar

De Garmin Edge 1040 is een klein beetje groter geworden en meet 59,3 x 117,6 x 20,0 mm, het scherm is een 3,5″ (88,9 mm diagonaal) en is net als de Edge 1030 plus een touchscreen. Het touchscreen scherm van Garmin werkt perfect, werkt goed in flinke regen en is ook met handschoenen aan goed te bedienen. De schermresolutie is net zoals het touchscreen hetzelfde gebleven. Toch lijkt de helderheid beter maar dat komt door de nieuwe lettertypes. De Edge 1040 heeft ook nog steeds 3 knoppen, de aan/uit, start/stop, en een ronde aanmaken. De knoppen zijn makkelijk te bedienen en vooral om niet omkeerbare vergissingen op je touchscreen te voorkomen.

Garmin is overgestapt op de wijd gebruikte USB-C poort voor de Edge 1040 en heeft een metalen mount op de achterzijde. Deze mount is nog steeds compatible met de Garmin powerbank en het veiligheidstouwtje zit niet meer mee gefrommeld bij de oplaadpoort maar beter weggewerkt. De Edge 1040 komt met 32 GB geheugen en de solar variant komt met een kaart van de hele wereld (andere varianten koment met een kaart van het continent).

De vraag naar een extra batterypack zal voor de Edge 1040 door een flinke verbeterde accu niet meer zo hoog zijn. Gebruikt met veeleisende instellingen zoals Multiband GPS, 4 gekoppelde sensoren, live tracking aan en kaart op het scherm tijdens het rijden van een ingeladen rit gaat de accu een 35 uur mee, in de accu spaarmodus gaat deze zelfs tot 70 uur mee!

Solar

De Garmin Edge 1040 solar kan zelf energie opwekken met behulp van zonlicht, dit kan tijdens het rijden maar ook als de Edge 1040 solar op een terrastafel in de zon ligt. Tijdens het rijden in de zon heb je een nieuwe pagina met gegevens die je de exacte zonne-energie toont die je hebt gewonnen (in minuten en seconden), de gemiddelde zonne-intensiteit voor de rit en een kleine grafiek die de zonne-intensiteit tijdens de rit toont.

Het zonnepaneel zelf is onderverdeeld in twee types. Het eerste is het meest voor de hand liggende deel van het paneel aan de boven-/onderzijde van het scherm (de roodachtige gedeelten hierboven). Dit is het zichtbare deel, en heeft een fotovoltaïsch niveau van 100%. In de meest eenvoudige uitleg wordt 100% van het zonnegoed dat dit deel van het paneel raakt, omgezet in extra sap (er zijn veel technische nuances, maar nogmaals, eenvoudigheid hier).

Over het gehele display bevindt zich echter nog een zonnepaneel dat een fotovoltaïsch niveau van 15% heeft (een opmerkelijke toename ten opzichte van de Fenix 7 & Forerunner 955 panelen die een fotovoltaïsch niveau van 7% hebben). Dit hoofdpaneel is uiteraard veel groter dan de bovenste/onderste panelen, maar oogst minder energie omdat het slechts 15% is versus 100%. Maar u kunt er doorheen kijken, dus het is in wezen onzichtbaar voor u. Dat is wat Garmin 'Solar Glass' noemt, omdat het eigenlijk glas is.

De batterijduur wordt door de zonnepanelen verlengt van 35 uur naar maximaal 45 uur en gaat van 70 naar maximaal 100 uur in accu bespaar modus. De Garmin Edge 1040 Solar wordt komt ook standaard met een 

Connectiviteit van de Garmin Edge 1040 Solar

De Garmin Edge 1040 is uitgerust met een Wifi verbinding zodat al je ritten gesynchroniseerd worden (zowel de gereden als de zelf gemaakte) en om firmware updates te doen, De Edge 1040 heeft ook een ANT+ en bluetooth smart verbindingsoptie waarmee je de volgende apparaten kunt koppelen: Hartslagmeter (ANT+ & bluetooth smart), snelheid/cadans sensor (ANT+ & bluetooth smart), wattagemeters (ANT+ & bluetooth smart), smart trainers (ANT+), de Garmin Virb (ANT+), fietsverlichting (ANT+), Shimano DI2 (Shimano's eigen ANT), versnellingssystemen van Sram en FSA (ANT+), fietsradar (ANT+), Garmin InReach (ANT+) Garmin afstandsbediening (ANT+), Shimano Steps (Shimano's eigen ANT) overige E-bike's LEV functie's (ANT+)

Daarnaast ontvang je natuurlijk allerlei notificatie's van bijvoorbeeld je smartphone, kun je de afstand tot je fietsmaten die ook Garmin gebruiken in de gaten houden. Maar ook voor je veiligheid kan de Edge 1040 ongeval detectie berichten sturen en een berichtje sturen als je Garmin verplaatst wordt maar je smartphone niet.

GPS

Dan is er de nieuwe multiband/dual-frequentie GNSS/GPS, dit wordt beschouwd als het toppunt van GPS-nauwkeurigheid. multiband GNSS/GPS geeft onvoorstelbaar hoge nauwkeurigheid in moeilijke omstandigheden zoals in het bos, of in smalle straten tussen hoge gebouwen. <br>Je kunt bovenin het scherm snel zien in welke GPS-modus je toestel staat, met een kleine "+" wordt weergegeven of het toestel in multiband GNSS/GPS staat. Dit is ook per activiteitenprofiel in te stellen, op de MTB in het bos blinkt de multiband GNSS/GPS echt uit terwijl het op je racefiets alleen maar op specifieke plaatsen een meerwaarde heeft. Voor de meeste ritten op de weg heb je geen multiband GNSS/GPS nodig en bespaar je accu met de gps-instellingen “All Systems” of zelfs “Base” GPS. Deze 2 GPS instellingen geven nog steeds vergelijkbare of betere resultaten dan wat je had op je bestaande Garmin Edge.

De software op de Edge 1040 Solar

Wanneer u de Edge 1040 voor het eerst uitpakt, kan u deze nog steeds het beste eerst koppelen met de Garmin Connect Mobile app op uw smartphone. Als je dat doet, en als je een bestaand Garmin Edge toestel hebt, zullen je sportprofielen, datapagina's, instellingen, en al je gekoppelde sensoren worden overgezet.
Eenmaal ingeschakeld, vindt u de vernieuwde interface op de Edge 1040. De belangrijkste verandering is dat de “widgets” indeling van de horloges is gebruikt. Het idee is dat je widgets kunt downloaden voor verschillende dingen en het kunt aanpassen zoals jij het wilt.

Na de rit zijn er nog eens een heleboel samenvattings pagina's vernieuwd of bijgekomen, te beginnen met een nieuwe overzichtspagina met PR's voor de rit, evenals de indicatie van de trainingsimpact, belasting en hersteltijd. Daarna volgen meer gedetailleerde pagina's over allerlei aspecten van de rit met gedetailleerde statistieken, die overzichtelijker zijn en meer informatie geven over elk aspect afzonderlijk.
Een slimme toevoeging en een teken dat bijna overal aan is gedacht bij de ontwikkeling van de Edge 1040 is de samenvatting pagina over de gebruikte sensoren. Aan het einde van de rit wordt niet alleen getoond welke sensoren gekoppeld waren, maar ook de batterijstatus van die sensoren.

Navigeren met de Garmin Edge 1040 Solar

Je kan veel redenen hebben om over te stappen naar de Edge 1040. Misschien is het grotere scherm belangrijk of de grote accuduur, maar de navigatie mogelijkheden kunnen natuurlijk niet ontbreken. Er is geen fietscomputer op de markt die in de buurt komt wat betreft het aantal navigatie-gerelateerde functies dat Garmin samenvoegt.

De Garmin Edge 1040 heeft natuurlijk al de functie's van zijn voorganger, zo kan je nog steeds vanuit allerlei platformen routes inladen, navigeren naar een adres of een rondrit laten maken. De routes die je door je de Edge 1040 laat maken of die zelf in Garmin software maakt zijn nog steeds geïnspireerd door de popularity routing. Zo bepaald Garmin waar al de lokale Garmin gebruikers het meest fietsen om tot de mooiste routes te komen. Ook de toepassingen van Trailforks, Forksight en Climbpro zitten in de Garmin Edge 1040. De kleuren in ClimbPro voor de verschillende percentages zijn nu veel duidelijker weergegeven en Garmin is één van de weinige die de Climbpro informatie als nog te klimmen kilometers en stijgingspercentage zeer nauwkeurig aangeeft.

Een grote verbetering aan de navigatie functie merk je pas als je de Edge 1040 gaat gebruiken en het meteen opvalt dat al het "rekenwerk” op de achtergrond veel sneller gaat. Het berekenen van een omleiding en tijdens een rit navigeren naar een POI gaan merkbaar sneller dan bij de voorgangers.

Maar bij al deze mogelijkheden zijn nog een paar zeer nuttige extra optie's toegevoegd:

-De POI lijst is opgefrist en heeft een logische volgorde met fietsenwinkels bovenaan maar met de nieuwe zoekfunctie heb je google altijd bij de hand en kan je elke locatie opzoeken! Als dit nog niet mooi genoeg is worden al je zoekopdrachten onthouden om de mooiste plekjes nooit te vergeten.

- De nieuwe "Up Ahead" functie geeft de gebruiker van de Edge 1040 de mogelijkheid om in Garmin Connect waypoints toe te voegen, samen met een aangepast icoon. Het idee is dat je potentiële café stops, tussensprints, bevoorrading, of wat voor jou makkelijk is kan toevoegen.

Trainingshulpmidellen op de Edge 1040 Solar

De verschillende Garmin toestellen staan ook bekend om hun inspanningsanalyse en de manier waarop de gebruiker daar mee geholpen werd. Zo kennen we allemaal de hersteltijd die na een training wordt geadviseerd, drink en eet herinneringen maar ook functie's als fietsdynamica en dynamische prestatiemeting zitten natuurlijk in de Garmin Edge 1040. De belangrijkste nieuwe functie's zijn die er nu zijn bijgekomen.

- Wattagevergelijking: Deze wattage vergelijker houd je tijdens een wedstrijd of een training op de hoogte hoe ver je afwijkt van je vooraf ingestelde wattage doelen. Deze wattage doelen kunnen tijdens de rit bijgesteld worden.

- Fietsvermogen en parcoursvereisten: De Garmin Edge 1040 bepaalt aan de hand van je aerobe capaciteit of een parcours bij je mogelijkheden past en wat je eventueel moet trainen om dit parcours aan te kunnen.

- Real-Time Stamina: De meest vooruitstrevende feature in de nieuwe Edge 1040 zijn de Stamina inzichten. Dit vertelt je hoe ver je kunt fietsen op een bepaald intensiteitsniveau, en of dat vol te houden is. Het geeft dus eigenlijk aan wanneer de Edge 1040 denkt dat je tank leeg is en je intensiteit automatisch omlaaggaat door vermoeidheid.

Bediening apparaat Touchscreen en knopbediening
Formaat fietsnavigatie 3.5' kleurenscherm met touchscreen
Kleur scherm Kleurenscherm
Maat bescherming Edge 1040
Type elektronica GPS\navigatie
Verbinding sensoren ANT+, Bleuthooth, WIFI
Verwachte accuduur 45 uur