Wilier Cento10PRO custom


uitverkocht

Wilier Cento10PRO carbon racefiets

De Cento10Pro is de nieuwe racefiets voor de meest veeleisende fietsers. Een evolutie van de Cento10Air, met een nooit geziene stijfheid en directheid. De torsie stijfheid is nog eens met 6% verbeterd.

Het frame van de Wilier Cento10PRO

De Wilier Cento10PRO is een lichtgewicht aerodynamische racefiets gemaakt voor de meest veeleisende fietsers. Bij het ontwerpen van de Cento10PRO is de meeste aandacht aan aerodynamica besteed. De buisvormen zijn ontwikkeld volgens de NACA low speed aerodynamica regels. Een ander belangrijk gegeven in de aerodynamica van de Wilier Cento10PRO is de turbulentie, de voorvork en de staande achtervork zijn verder van de wielen ontworpen om de lucht zo veel mogelijk een vrije doorgang te geven. Om het frame licht en stijf te houden heeft Wilier de Kamn tail technologie gecombineerd met de NACA regels. Deze afgesneden “druppel” vorm maakt de buizen stijver en het geheel door minder materiaal ook lichter. Het frame en de voorvork worden geproduceerd van 60 ton carbon. Dit zorgt er voor dat het Cento10PRO frame in de maat M 990 gram weegt en de voorvork 350 gram weegt. De Wilier Cento10PRO heeft geïntegreerde trapaslagers om een oversized en stijf bottombracket te krijgen. Het bottombracket van de Wilier Cento10PRO is met een massieve en asymmetrische liggende achtervork verbonden met het achterwiel. De voorvork van De Cento10PRO zit geïntegreerd in de balhoofdbuis om deze machine ook messcherp te laten sturen.

De componenten op de Wilier Cento10PRO

De Wilier Cento10PRO word ook gekenmerkt door de carbon Alabarda stuur en stuurpen combinatie. Dit aerodynamisch ontwikkeld stuur zorgt bij een afmontage met schijfremmen en elektronisch schakelen voor complete integratie van de kabels. Bij een afmontage met velgremmen gaan de versnellingskabels volledig intern. Het Alabarda stuur is te verkrijgen in de stuur/stuurpen combinatie’s van 90/400, 100/400, 100/420, 110/420, 120/430 en 133/420 en weegt ongeveer 350 gram. De Cento10PRO heeft een Ritchey custom carbon zadelpen met een setback van 22 mm en is optioneel ook zonder setback te krijgen. De zadelpen is aerodynamisch gevormd en word gemonteerd met een geïntegreerde zadelpen om zo efficiënt mogelijk met de wind om te gaan. Het Prologo Dimension zadel is een kort en modern zadel dat volgens Prologo geschikt moet zijn voor veel verschillende soorten fietsers, man of vrouw, lenig of niet lenig. De Cento10PRO is met een aantal verschillende wielsets te krijgen, de aluminium Racing 500 en de alu Racing zero van Fulcrum, de carbon NDR38 en de AIR50 van Wilier zelf en de Miche Syntium wielen bij de afmontage’s van Sram met de XDR cassettes. Op al deze wielsets zitten de Vittoria Rubino Pro4 banden voor een lichte en duurzame band door de toevoeging van grafeen. In de Wilier Cento10PRO disc heb je de mogelijkheid om banden met een breedte van 30 mm te monteren, in de versie met velgremmen kan de band maximaal 28mm breed zijn, om zo ook nog het nodige comfort toe te kunnen voegen aan dit racemonster.

De afmontage van de Wilier Cento10PRO

De Wilier Cento10PRO is in vele afmontage’s te krijgen, de Campagnolo afmontage’s worden standaard niet meer door Wilier aangeboden maar zijn op verzoek ook mogelijk op de Cento10PRO. Bij de Shimano Ultegra (DI2) en Dura ace (DI2) groepen zijn alle tandwielen en kettingbladen voor en achter zonder meerprijs mogelijk, de meerprijs voor de Dura ace wattagemeter verwerkt in de crank is €1000. De Cento10PRO afgemonteerd met Sram groepen hebben standaard een 46/33 crankstel en een 10/28 cassette. De Quarq crankstellen met wattagemeter hebben ook een meerprijs van €1000 en kunnen ook met 48/35 kettingbladen geleverd worden. De Cento10PRO met velgremmen is voorzien van direct mount velgremmen om bijna dezelfde remprestatie’s van schijfremmen te bieden in droog weer. De Cento10PRO disc komt gemonteerd met flat mount hydraulische schijfremmen en schijven die horen bij de versnellingsgroep.

Meer informatie
gewicht 7,0 - 7,5 kg
framemateriaal carbon
soort racefiets allround/aero
Remmethode velgrem
Model Cento10PRO
Merk Wilier
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Wilier Cento10PRO custom
Uw waardering
Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij streven ernaar om je bericht vandaag nog te beantwoorden. Mocht je een korte vraag hebben, bel ons dan tijdens openingstijden op 0165 30 82 59.
Geen Vragen
Alleen gebruikers die zijn ingelogd kunnen vragen stellen