Scott Addict RC 20


Vanaf € 4.999,00
Scott Addict RC 20 carbon racefiets

Scott Addict RC 20 carbon racefiets

De nieuwe Scott Addict RC is de nieuwe benchmark voor racefietsen die puur om prestatie draaien! Extreem licht, Scott’s sterkste carbon structuur tot nu toe en met compleet geïntegreerde kabelgeleiding samen met Airfoil aerodynamica. De nieuwe SCOTT ADDICT RC een droomfiets vanuit elke hoek.

Het frame van de Scott Addict RC 20

Als je framebuizen aerodynamischer wil maken worden ze zwaarder, als je schijfremmen toevoegt word het moeilijker om de UCI limiet van 6,8 kg te halen. De geroemde ontwerpafdeling van Scott had dus een flinke uitdaging. Door een betere lay-up van Scott zijn eigen HMX carbonvezels werd de bottombracket 14% stijver en de framebuizen zijn volgens Sott’s eigen gepatenteerd Airfoil ontwerp aerodynamischer gemaakt. Deze nieuwe Scott Addict RC 20 bespaart je 6 Watt en 40 seconden bij een uur boven de 40 km/h. Comfort is minder een doel van de Addict RC maar door de mogelijkheid om 28 mm banden te monteren en verhoogde flexibiliteit van de zadelpen door de lagere aansluiting van de achtervork is deze Addict RC toch weer wat comfortabeler.
Het frame nog lichter maken was dus een grote uitdaging. De Scott Addict RC word nu geproduceerd uit 3 stukken, terwijl het vorige model uit 6 stukken werd gemaakt. Minder framedelen betekend minder verbindingsstukken waardoor er minder materiaal nodig is. Het Addict RC frame is nu helemaal uit een holle structuur opgebouwd maar de binnenkant van het frame heeft vooral een unieke gladde afwerking om onafgewerkte carbon “resten” te voorkomen. Het gebruik van aluminium framedelen is nog minimaler door de integratie van de derailleurpad in het thru-axle systeem en het weglaten van onnodige remklauwadapters door alleen maar 160 mm remschijven mogelijk te maken. Dit alles maakt dat het Scott Addict RC ultimate frame maar 850 gram weegt en de voorvork 340 gram. Door het gebruik van de iets zwaardere HMX carbonvezel tegenover de HMX-SL weegt een Addict RC pro frame 80 gram meer.
De integratie van alle kabels heeft Scott naar een heel nieuw niveau getild, de Scott Addict RC is de eerste fiets die bij zowel mechanische als elektronische groepen alle kabels helemaal integreren. Het geheim voor complete integratie van mechanische geschakelde groepen zit hem in een gepatenteerde techniek van een balhoofdlager dat de opening niet in het midden heeft maar een 3mm offset heeft. Het balhoofdlager onderaan de vork heeft dezelfde (grotere) excentrische vorm waardoor in de balhoofdbuis meer ruimte ontstaat zonder dat stuureigenschappen en stijfheid worden beïnvloed door de conische oversized balhoofdbuis.

De componenten op de Scott Addict RC 20

De integratie begint natuurlijk bij een geïntegreerde stuur en stuurpen combinatie. Zo heeft Syncros de Syncross RR iC stuurpen met het Syncros Creston 1.5 iC compact stuur ontworpen. Ondanks dat ze beiden van aluminium zijn valt de super strakke afwerking door het wegwerken van montagebouten op. Het Creston 1.5 stuur heeft een ergonomische en aerodynamische bovenkant en optioneel is er een geïntegreerde Garmin mount verkrijgbaar. De nieuwe carbon Syncros Duncan SL zadelpen heeft een Airfoil aerodynamische vorm en weegt maar 142 gram. Door zijn innovatieve zadelpenklem (van maar 12 gram!!) en innovatieve methode van klemmen kon deze ook een stuk lichter gemaakt worden.
De Syncros RP2.0 Disc wielset is een soepel draaiende wielset, met ook nog eens sterke straight pull spaken maar ook DT Swiss 3 pallen aandrijving in de achternaaf. De velg heeft een interne breedte van 19 mm om tegen een stootje te kunnen en goede ondersteuning aan bredere banden te geven. De 28 mm Schwalbe One banden standaard op deze fietsen zorgen voor comfort en meer grip zonder meer weerstand te hebben. Het nieuwe Syncros Belcarra regular 2.0 zadel is geschikt voor de meeste mensen omdat dit zadel gebaseerd op een normale flexibiliteit in de bekken en de onderrug.

De afmontage van de Scott Addict RC 20

De Sram Force etap AXS groepset is de nieuwe 12 speed schakelgroep van Sram. Bol van nieuwe technieken als draadloos schakelen en hydraulische demper in de achterderailleur is dit een verrijking op de Scott Addict RC 20. De Sram Force etap AXS groep kan je koppelen met de Sram smartphone app om zo de groep helemaal naar wens te configureren. Door de cassette met een 10 tands tandwiel en de 12 versnellingen heb je een groter bereik dan de "standaard" tandwiel configuratie. De Scott Addict RC20 is afgemonteerd met een SRAM Force D1 DUB, 35/48 crankstel en een SRAM force 12-speed 10x33 casette. Op de Scott Addict RC20 zitten flat mount hydraulische schijfremmen van Sram Force gemonteerd met Sram Centerline 160mm schijven.

Meer informatie
gewicht 7,9 kg
framemateriaal carbon
groepset Sram Force etap AXS
soort racefiets allround/klimmen
Wielset Syncros RP2.0 Disc met DT Swiss 3 pallen aandrijving.
Remmethode schijfrem
Model Addict RC 20
Remmen Sram Force disc
Merk Scott
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Scott Addict RC 20
Uw waardering
Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij streven ernaar om je bericht vandaag nog te beantwoorden. Mocht je een korte vraag hebben, bel ons dan tijdens openingstijden op 0165 30 82 59.
Geen Vragen
Alleen gebruikers die zijn ingelogd kunnen vragen stellen
U bent mogelijk ook geïnteresseerd in
Wilier ZeroSL disc carbon racefiets
Wilier ZeroSL disc
Normale prijs € 4.200,00 Vanaf € 3.800,00
Wilier ZeroSL disc
Wilier ZeroSL disc
Normale prijs € 4.200,00 Vanaf € 3.800,00