Werkwijze werkplaats

Iedereen is welkom om zijn of haar fiets in onze werkplaats aan te bieden voor onderhoud of  een reparatie. We zijn een geautoriseerd Shimano servicecenter waardoor bijna geen enkele mountainbike of racefiets (deze werkplaats is op de bovenverdieping) voor ons geheimen kent. Daarnaast zijn onze monteurs gespecialiseerd in e-bikes, stadsfietsen, speed-pedelecs en bakfietsen (deze werkplaats bevind zich op de benedenverdieping) en zijn we allemaal op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen. De monteurs zijn bijgeschoold in de techniek van de motoren en accu's van alle fietsen van onze eigen merken. Fietsen van de merken waarvan we dealer zijn mogen altijd aangeboden worden voor een onderhoudsbeurt of reparatie.

Hieronder een opsomming van de merken waarvan Rullens Fietsen officieel dealer is en het onderhoud van de fiets kan uitvoeren. Hierbij kunnen we ook alle specifieke onderdelen bestellen en monteren om de reparatie uit te voeren.

E-bikes & stadsfietsen Racefietsen & mountainbikes
Giant Giant
Koga Koga
Scott Scott
Gazelle Merida
Stromer Wilier
Lovens Superior
Dutch ID  
Cortina  
Alpina/Loekie  


Let op!
Dit betekent dat wanneer jouw fiets niet van de hierboven genoemde merken is, de mogelijkheid bestaat, dat wij de onderdelen voor een reparatie niet kunnen bestellen en hierdoor de fiets niet kunnen maken. Let op! De fietsen van Sparta en Batavus zijn hierop een uitzondering. Het kan hierdoor dus voorkomen dat we een bepaalde reparatie of servicevraag moeten weigeren omdat het niet mogelijk is deze uit te voeren. Steeds vaker zijn de onderdelen van mountainbikes en racefietsen of bijvoorbeeld de motoren en accu`s van een E-bike specifiek ontwikkeld voor een bepaald model waardoor een reparatie niet mogelijk is. Een concreet voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een accu kap van een Stella fiets, een display van een Amslod e-bike of een balhoofdlager van een Canyon. Moeten van deze fietsen echter de band of ketting vervangen worden dan kunnen wij dit voor u verzorgen.

Praktische tip
(Sportfietsen)
Wanneer u voor de winkel staat bevindt de ingang van de werkplaats zich aan de rechterzijde. Dit staat met borden aangegeven. Voor het onderhoud van een mountainbike of racefiets kunt u met de fiets rechtdoor de hellingbaan oplopen en bij boven komst slaat u dan linksaf. Zo komt u automatisch uit bij de balie van de werkplaats waar de monteurs de fietsen zullen aannemen. Hierbij krijgt u altijd de gelegenheid om de bijzonderheden nog eens extra te vermelden indien dit niet digitaal is doorgegeven.

(Stadsfietsen en e-bikes)
Wanneer u bij binnenkomst aan de rechterzijde van het pand direct linksaf slaat komt u uit bij de werkplaats voor de stads en elektrische fietsen. Hier kunt u de fiets afgeven bij werkplaats receptionist en alle bijzonderheden voor de reparatie van uw fiets hierbij aangeven.

Let op!
Voor deze fietsen wordt een ander tarief berekend dan voor een fiets die bij ons is aangeschaft. Ook de wachttijd van de onderhoudsbeurt of reparatie kan langer zijn.