Remblokken

Remblokken zijn kleine, maar wel zeer belangrijke onderdelen op je fiets. De remblokken zorgen er namelijk voor dat jij goed kunt remmen als je vaart maakt op de weg. Daarom is het van belang dat deze het te allen tijde goed doen. Rullens Fietsen controleert tijdens servicebeurten in Wouw of elk remblokje het nog goed doet, maar dit kun je zelf ook goed controleren. Zijn de blokjes toe aan vervanging? Bestel dan nieuwe remblokken in onze webwinkel.

Producten 1-12 van 68

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Hoe controleer je of de remblokken van je fiets nog goed zijn?

Hoelang de remblokken van jouw fiets meegaan, hangt af van jouw fietstochten. Als jij het hele jaar door fietst, door weer en wind, slijten deze remblokjes een stuk sneller dan wanneer jij af en toe op je fiets stapt. Hoe weet je dan of de remblokken van jouw fiets vervangen moeten worden? Op jouw remblokjes zitten groeven. Zie je deze groeven niet meer of zijn deze minder dan 1 mm diep? Dan weet je dat het tijd is voor nieuwe schijfrem-/velgremblokken. Zorg ervoor dat je deze op tijd vervangt, zodat je altijd goed kunt remmen tijdens een fietstocht.

Goed remonderhoud is noodzakelijk voor veilige fietsritten

Met juist onderhoud aan de remblokjes, remschijven en remgrepen van je fiets voorkom je dat je remmen gaan haperen. Onze fietsspecialisten vertellen je in onze vestiging in Wouw graag meer over het beste remonderhoud en hoe je controleert of deze onderdelen nog allemaal naar behoren werken. Hierdoor stap je een stuk zelfverzekerder op je fiets en kun je veilig snel over de weg fietsen.

 

Schaf fietsremblokken aan in onze (web)winkel

Koop nieuwe degelijke remblokken voor je fiets in onze online of fysieke winkel en vervang je huidige eenvoudig thuis. Heb je vragen over hoe je de fietsremblokken kunt vervangen? Spreek dan een van onze fietsexperts aan of bel naar 0165 308 259. We leggen je het namelijk graag uit.