Giant Revolt advanced 1


uitverkocht
Giant Revolt advanced 1 L wine purple

Giant Revolt advanced 1 carbon gravelfiets

De nieuwe Giant Revolt advanced met zijn lichtgewicht frame, endurance geometrie, tire clearance en hoog comfortgehalte zorgt deze "gravel crusher" dat de weg nergens ophoud en je altijd door kan!

Het frame van de Giant Revolt advanced 1

De Giant Revolt advanced 1 zou geen Giant zijn als deze fiets niet was ontworpen met als basis het compact road design. Dit ontwerp met de slooping bovenbuis zorgt voor kleinere en dus lichtere en stijvere framedriehoeken. De zadelpen steekt verder uit om op de ruige gravelpaden meer comfort te bieden. De geometrie van de Revolt is met zijn hogere balhoofdbuis en iets kortere bovenbuis geschikt voor iedereen, ook voor degene die geen “race” houding willen. De korte achterbrug zorgt voor wendbaarheid terwijl de luiere balhoofdhoek meer stabiliteit geeft.
De Giant Revolt heeft alle technische features die racefietsen deze dagen ook hebben. De trapaslagers zijn geïntegreerd in de bottom bracket dat samen met de asymmetrische achtervork voor een stijvere aandrijving zorgt. Wat wel een speciaal gevormde zitbuis opleverde om voldoende ruimte te behouden om zand en modder weer makkelijk af te voeren. De Megadrive schuine buis verbind voor en achterkant en zorgt ervoor dat daar geen millimeter verschil tussen komt. De balhoofdbuis en de voorvork zijn beiden tapered (conisch) zodat de voorkant ook voldoende stijfheid heeft om scherp te sturen. De Giant Revolt is uitgerust met de nieuwe flatmount schijfremmen en de remschijven zitten goed op hun plaats door de 12 mm dikke thru axle assen.
Het frame maakt gebruik van een afneembare voorderailleur montage, zodat je ook op een nette manier een single speed configuratie kan monteren. De versnellings- en remkabels zijn bij de Revolt netjes door het frame weggewerkt, de kabels gaan zo het frame in dat ze geen lakschade kunnen veroorzaken. Ruimte tussen de vorkpoten van de Giant Revolt is flink breder om bredere gravel banden toe te laten tot 45 mm breed. Ideaal voor meer grip op de onvoorspelbare ondergrond. Wil je nog breder? Dan monteer je in de Revolt 650B wielen met nog iets bredere banden.

De componenten op de Giant Revolt advanced 1

Op de Giant Revolt advanced 1 zijn de componenten ook gravel specifiek zo veel mogelijk comfort en controle te bieden. De carbon D-fuse zadelpen kan door zijn D-vorm en unieke carbon lay-up op slecht wegdek tot 12 mm naar achteren "buigen". De Giant Revolt heeft een XR D-Fuse stuur dat buigt aan de bovenkant 5 graden naar je toe en heeft een hoek van 8 graden naar buiten onder in de beugel om de handen wat verder naar buiten te zetten voor extra stabiliteit op de moeilijkste passages. De sram afmontage met enkel voorblad zorgt ervoor dat jij niet meer hoeft na te denken bij het schakelen, je mag al je versnellingen gebruiken.
De Giant Revolt word standaard tubeless afgeleverd en dat is vooral op onverharde wegen fijn om de kans op ‘stootlek’ te reduceren. De zijkant van de band hebben wat meer profiel voor grip in de bochten en de bovenkant is vlak om op de verharde weg de weerstand laag te houden. De velgen op de Revolt zijn breder om de bredere banden beter tot hun recht te laten komen. De Giant wielen zijn geschikt voor steekassen zodat ze altijd perfect in het frame zitten die dankzij het dynamic balance lacing spaakpatroon stijf, sterk en duurzaam zijn.

De afmontage van de Giant Revolt advanced 1

Sram staat inmiddels bekend om zijn offroad groepen en afmontage's met een enkel kettingblad. Met de roller bearing clutch technologie heeft Sram in het draaipunt van de kooi een speciaal lager dat de derailleur minder laat springen en zo de ketting beter op spanning houd. Deze Sram Apex heeft een 40 tands kettingblad en een 10-42 cassette. De 10-42 cassette heeft een heel groot bereik voor alle omstandigheden en het enkel voorblad voorkomt een te scheve kettingloop waardoor je minder weerstand en slijtage hebt. De DoubleTap schakeltechniek zorgt voor een preciese werking van de derailleur en schakelt altijd goed. De Sram Apex 1 is door een enkel kettingblad en ontbreken van voorderailleur en schakelmechanisme ook wat lichter voor de klimmers. De hydraulische schijfremmen werken licht en door de dubbele zuigers in de remklauw heb je ook altijd voldoende remkracht.

Meer informatie
groepset Sram Apex 1x11
gewicht 8.6 kg
framemateriaal carbon
Wielset Giant P-X2 DBL disc tubeless
Remmethode schijfrem
Model Revolt advanced 1
Remmen Sram Rival disc
Merk Giant
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Giant Revolt advanced 1
Uw waardering
Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij streven ernaar om je bericht vandaag nog te beantwoorden. Mocht je een korte vraag hebben, bel ons dan tijdens openingstijden op 0165 30 82 59.
Geen Vragen
Alleen gebruikers die zijn ingelogd kunnen vragen stellen