Giant e-bikes

Giant is opgericht in 1972 en met meer dan 50 jaar ervaring is Giant wereldwijd marktleider op het gebied van fietsen en innovatie. Over de wereld heeft Giant verschillende fabrieken en magazijnen om te zorgen dat iedereen zo lokaal mogelijk terecht kan. Veel van de (elektrische) fietsen worden bijvoorbeeld in Lelystad geproduceerd. Zo blijven de lijnen kort wat prettig is voor iedereen. Het doel van Giant is om iedere fietser met plezier te laten fietsen en het gevoel van ongedwongenheid te geven. Zo haal je als fietser het beste in jezelf naar boven, wat voor type fietser je ook bent.

Alle onderdelen moeten aan strenge functionaliteitseisen voldoen alvorens ze ze in productie gaan. Een motor moet bijvoorbeeld probleemloos 30.000 kilometer kunnen afleggen en de accu’s worden 1000 keer opgeladen en weer ontladen waarna ze nog minimaal 70% restcapaciteit moeten hebben. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit accu’s. Elke elektrische fiets van Giant krijgt een speciale hoogwaardige framebehandeling. Een infrarood coatingtechnologie zorgt voor een gladde, krasbestendige toplaag zodat de fiets er ook na intensief gebruik als nieuw uit blijft zien. Daarnaast wordt elke geproduceerde fiets wordt uitvoerig getest zodat je er zeker van kunt zijn dat de fiets net zo presteert als ontwikkelaars van de fiets het bedoeld hebben. Met een elektrische fiets van Giant ben je daarom verzekerd van hoge kwaliteit.

Lees meer...

Smart Assist


De Smart Assist helpt de berijder door automatisch de juiste hoeveelheid ondersteuning te bieden. Dit intelligente systeem maakt gebruik van meerdere sensoren en geavanceerde algoritmen om de juiste hoeveelheid ondersteuning te bepalen. Simpel gezegd is het te vergelijken met een automaat in een auto. Wanneer de sensoren in de motor opmerken dat je bergop rijdt, zal het systeem automatisch meer power leveren zodat je in dezelfde cadans kan blijven fietsen en je alleen nog hoeft te schakelen.
Alle huidige Syncdrive motoren zijn voorzien de Smart Assist technologie.

 

Syncdrive Pro: De Syncdrive Pro is voornamelijk ontwikkeld en afgesteld op mountainbikers die pittige parcoursen willen afleggen. De Syncdrive pro reageert razendsnel op de kracht die de berijder op de pedalen zet en met een koppel van maar liefst 85 Nm kan er daardoor goed over zeer wisselend ruw terrein worden gereden. De motor weegt slechts 2.75 Kg waarmee het de lichtste motor tot nu toe is van Yamaha. Doordat de motor smal is blijft de afstand tussen de voeten van de berijder kort waardoor het comfortabel aanvoelt tijdens het fietsen. Met de Syncdrive pro motor heb je ten allen tijde de touwtjes in handen, ongeacht het terrein.

Syncdrive Sport: Met een koppel van 70 Nm en een responsietijd van 500 miliseconden is de Syncrive sport motor bedoeld voor sportieve doeleinden. Deze motor kan tot 350% ondersteuning bieden. Je vind de motor voornamelijk terug op mountainbikes maar ook op luxere tourfietsen wordt deze motor toegepast. Dankzij de hoge koppel helpt deze middenmotor om zelfs grote beklimmingen op de fiets mogelijk te maken.


Syncrive Life: Sportieve fietsers of fietsers die net dat duwtje extra willen hebben kunnen terecht bij de Syncdrive Life middenmotor. De motor bied 60Nm aan koppel en levert tot wel 300% ondersteuning. Hiermee krijgt je als fietser genoeg kracht om comfortabel en met gemak te kunnen fietsen

Syndrive Core: De Syncdrive Core is een stille maar sterke middenmotor die voornamelijk op de stadsfietsen wordt toegepast. De motor kan tot wel 300% motorondersteuning bieden. Met de Syncrive core kun je blijven fietsen zoals je altijd doet, maar dan met wat extra hulp. Met deze stille motor vergeet je bijna dat je op een elektrische fiets zit.

Syncdrive Move: Soms heb je gewoon net dat duwtje extra in de rug nodig. De nieuwe Syndrive Move voorwielmotor kan dan uitkomst bieden. De motor heeft een koppel van 20 Nm en vijf verschillende ondersteuningsniveau's . Vijf verschillende sensoren in de motor zorgen voor een zo natuurlijk mogelijke rijervaring. Dit maakt wind tegen of heuvelop rijden een stuk gemakkelijker en aangenamer. De Syncrive Move is perfect voor de dagelijkse ritten naar school of naar het werk.

Giant EnergyPak’s

De Giant Energypak accu’s hebben een uniek ontwerp waarbij veiligheid voorop staat. De Accu’s zijn gestroomlijnd en ogen modern zodat ze bij de e-bike passen. Accu’s moeten bij Giant aan zeer hoge veiligheid- en kwaliteitseisen voldoen. Zo zijn de batterijcellen bijvoorbeeld apart verpakt met extra ruimte tussen de cellen om oververhitting tegen te gaan.

Er zijn twee type EnergyPak accu’s: EnergyPak en EnergyPak Smart. Voor een aantal e-bikes is ook de EnergyPak Plus verkrijgbaar. Dat is een range extender die met een capaciteit van 240 Wh het bereik van je e-bike nog verder vergroot.

De EnergyPak: heeft de meest hoogwaardige technologie waarbij de accu onder de bagagedrager geplaatst kan worden maar ook netjes in het frame geïntegreerd kan worden. De aluminium behuizing in niet alleen heel robuust, maar zorgt tegelijk ook voor een snelle warmte afvoer.

De EnergyPak Smart: heeft een geavanceerd accumanagementsysteem, waarbij de batterijcellen individueel gecontroleerd worden. Dit zorgt voor continue communicatie tussen de accucellen en de oplader. Dat resulteert weer in optimale hittemanagement en veiligheid. Daarnaast gaat de capaciteit minder snel achteruit en gaan de EnergyPak Smart accu’s dus langer mee.
De EnergyPak Smart accu’s kunnen tot 80 procent worden opgeladen in slechts 2 uur (EnergyPak Smart 500). De EnergyPak Smart is tevens compatibel met de EnergyPak Plus range extender. Een geselecteerd aantal e-bikes heeft een frame dat ruimte biedt voor de EnergyPak Plus. De Energypak Smart kan volledig geïntegreerd worden in de fiets maar is ook verkrijgbaar als accu die aan het frame van de fiets wordt geklikt.

Energypak accu’s kunnen worden opgeladen met Smart Chargers. Deze lader kan de accu binnen 2 uur tot wel 80% opladen (afhankelijk van de accucapaciteit) Wanneer de EnergyPak meer dan 500 cycli is opgeladen, gebruikt deze oplader een lagere spanning, waardoor de cellen op een minder energetische manier worden gebruikt. De levensduur van de accu wordt verlengd terwijl de totale oplaadtijd slechts iets langer wordt. Schakelen tussen volledig opladen en de 80% opslagmodus kan met een simpele druk op de knop.

Producten 1-12 van 27

Van hoog naar laag sorteren
per pagina