NFP/ Fiscfree

Bij aanschaf van een fiets via het Fiscfree fietsplan of het NFP, het nationale fietsplan, is de werkwijze net iets anders dan wanneer u een fiets los of met een fietsplan van uw eigen werkgever koopt. Voor de afhandeling van de verkoop en het hele administratieproces rekent Fiscfree een commissie van €150,- over de eerste €1000,-. Koopt u een fiets van €1500,- ontvangen wij hierdoor een bedrag van €1350,- van het fiscfree.

Kan ik dan nog gebruik maken van kortingsacties?
Ja dat kan! Als u een fiets uit de aanbieding kiest of als u een aanbod ontvangt met korting kan ik u hier gebruik van maken. Echter zijn wij wel genoodzaakt om bij deze kortingsprijs €150,- bij te tellen.

Een rekenvoorbeeld: Stel u koopt een fiets met een adviesprijs van €2999,- en wij bieden hem aan voor €2699,- Dan kunt u van deze korting gebruik maken echter zijn wij dan wel genoodzaakt de commissie of inhouding vanuit het Fiscfree/NFP erbij te rekenen. De prijs die u uiteindelijk in de fiscfree bestelportal moet invoeren is dan €2849,-

Ben ik dan niet duurder uit dan wanneer ik de fiets zonder fietsplan of fiscfree-regeling aanschaf?
Nee zeker niet! Indien u de fiets via het Fiscfree of NFP aanschaft betaal je een groot gedeelte hiervan via je bruto salaris. Over je brutosalaris dien je normaal gesproken loonbelasting te betalen. Schaf je hier echter een fiets mee aan dan kun je dit bedrag volledig spenderen aan de fiets zonder dat hiervan belasting ingehouden wordt. Daarnaast is het verzekeren van de fiets via het fiscfree de goedkoopst mogelijk manier om een fiets te verzekeren.


Soms is het vanuit uw werkgever mogelijk om de fiets te betalen met vakantie-uren of overuren. Zou u deze in een normale situatie uitbetalen is de inhouding hierop 52%. U kunt deze overuren echter volledig, bruto dus aan uw nieuwe fiets uitgeven waardoor het voordeel nog een beetje groter is.