Wilier Cento10 SL disc


De voorraad status verschijnt als al de selectie's ingevuld zijn.
Vanaf € 3.999,00
  • Let op! Service en garantie vindt enkel plaats op de locatie in Wouw
  • Fiets op voorraad! Binnen 4 tot 5 dagen bij u thuis (België 6-7 dagen)
  • €30 verzendkosten in Nederland en België. Gratis afhalen in de winkel
  • Rijklaar afgeleverd. U dient de pedalen en stuur zelf te monteren
  • Vraag naar de voorwaarden als u een fietsenplan of een leaseplan heeft

Wilier Cento10 SL disc carbon racefiets

De Cento10 SL is nu een topfiets voor het grote publiek. Hetzelfde frame als de Cento10 SLR maar dan een tikkeltje zwaarder, WEL net zo snel, stijf en direct!

Het frame van de Wilier Cento10 SL disc

De Wilier Cento10 SL is een aerodynamische racefiets gemaakt voor de fanatieke fietser. Bij het ontwerpen van de Cento10 SL is de meeste aandacht aan aerodynamica besteed. De buisvormen zijn ontwikkeld volgens de NACA low speed aerodynamica regels. Een ander belangrijk gegeven in de aerodynamica van de Wilier Cento10SL is de turbulentie, de voorvork en de staande achtervork zijn verder van de wielen ontworpen om de lucht zo veel mogelijk een vrije doorgang te geven. Om het frame licht en stijf te houden heeft Wilier de Kamn tail technologie gecombineerd met de NACA regels. Deze afgesneden “druppel” vorm maakt de buizen stijver en het geheel door minder materiaal ook lichter. Het frame en de voorvork worden geproduceerd van 60 en 40 ton carbon. Dit zorgt er voor dat het Cento10 SL frame in de maat M 1190 gram weegt en de voorvork 390 gram weegt. De Wilier Cento10 SL heeft geïntegreerde trapaslagers om een oversized en stijf bottombracket te krijgen. Het bottombracket van de Wilier Cento10 SL is met een massieve en asymmetrische liggende achtervork verbonden met het achterwiel. De voorvork van De Cento10 SL zit geïntegreerd in de balhoofdbuis om deze machine ook messcherp te laten sturen.

De componenten op de Wilier Cento10 SL disc

De Wilier Cento10 SL is uitgerust met de nieuwe Stemma en Barra SL. Een nieuwe lichtgewicht aluminium stuur en stuurpen die toch de nodige integratie met zich meebrengt. De kabels gaan onder de stuurpen door een bovenspacer het balhoofd in, met als groot voordeel dat onderhoud net als het vervangen van sturen en stuurpennen wisselen een stukje eenvoudiger is. De Wilier Cento10SL is optioneel te upgraden naar een compleet carbon stuur waar de kabels volledig zijn te integreren. De Cento10 SL heeft een Ritchey custom carbon zadelpen, de zadelpen is aerodynamisch gevormd en word gemonteerd met een geïntegreerde zadelpenklem om zo efficiënt mogelijk met de wind om te gaan. Het Selle Italia X3 zadel is een kort en modern zadel dat geschikt moet zijn voor veel verschillende soorten fietsers, man of vrouw, lenig of niet lenig. De Cento10 SL is met een aantal verschillende wielsets te krijgen, vaak hebben de verschillende afmontage's een "standaard wielset en een carbon Wilier wielsetje. Bij Shimano afmontage's kan je kiezen tussen de Shimano RS170 en de carbon Wilier NDR38 wielset. Bij Campagnolo kan je de fiets nemen met een Campagnolo Scirocco wielset en een Wilier NDR38 carbon wielsetje, de Sram Force etap afmontage word standard alleen me de carbon Wilier NDR38 wielen aangeboden Op al deze wielsets zitten de Vittoria Rubino Pro4 banden voor een lichte en duurzame band door de toevoeging van grafeen. In de Wilier Cento10PRO disc heb je de mogelijkheid om banden met een breedte van 30 mm te monteren, in de versie met velgremmen kan de band maximaal 28mm breed zijn, om zo ook nog het nodige comfort toe te kunnen voegen aan dit racemonster.

De afmontage van de Wilier Cento10 SL

De Wilier Cento10 SL is in vele afmontage’s te krijgen, de Campagnolo Chorus afmontage worden standaard met een 50-34 crankstel met een 11-32 12 speed cassette geleverd. De Cento10SL afgemonteerd met Sram Force etap AXS groep heeft een 48-35 kettingbladen en een 10-33 12 speed cassette, toch meer bereik nodig? Dan heeft Sram de nieuwe Force etap AXS wide groep met 43-30 kettingbladen en een 10-36 12 speed cassette. De Cento10 SL disc komt gemonteerd met flat mount hydraulische schijfremmen en schijven die horen bij de versnellingsgroep.

Meer informatie
gewicht 7,6 - 8,2 kg
framemateriaal carbon
soort racefiets allround/aero
Remmethode schijfrem
Model Cento10SL disc
Merk Wilier
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Wilier Cento10 SL disc
Uw waardering
Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij streven ernaar om je bericht vandaag nog te beantwoorden. Mocht je een korte vraag hebben, bel ons dan tijdens openingstijden op 0165 30 82 59.
Geen Vragen
Alleen gebruikers die zijn ingelogd kunnen vragen stellen
U bent mogelijk ook geïnteresseerd in
Giant Wilier Merida Loekie Koga Gazelle Dutch id Cortina Alpina Stromer Scott Superior