Merida Scultura 5000


De voorraad status verschijnt als al de selectie's ingevuld zijn.
Vanaf € 2.599,00
Merida Scultura 5000 carbon racefiets

Merida Scultura 5000 carbon racefiets

De Scultura 5000 is dankzij het lichte CF2 carbon frame, lichtgewicht allround racefiets. De comfortabele rijeigenschappen zorgen er voor dat slecht wegdek en lange ritten geen enkel probleem zijn.

Het frame van de Merida Scultura 5000

Merida carbon frame’s worden geproduceerd met een inwendige mal om vouwen en oneffenheden te voorkomen zodat het frame nog duurzamer, stijver en lichter is. Het carbon komt van de beste carbonfabrikanten zoals Toray en Mitsubishi fibers. Merida versterkt de hars met nano-deeltjes wat zorgt voor een 40% hogere slagvastheid en dus meer veiligheid.
Het Scultura frame is aerodynamisch geupdate met “NACA fastback” buisprofielen in de voorvork, balhoofdbuis en onderbuis. Deze zijn wel kort afgesneden om het frame gewicht laag te houden, Merida heeft namelijk al eens een complete Scultura op de markt gebracht van 4,56 kg. De flex stay achterbrug heeft een buisprofiel en een bladveer carbon lay-up om vibraties en trillingen op te vangen. De Merida Scultura is uitgerust met een “tapered” oftewel conische balhoofdbuis en zijn de trapaslager geïntegreerd in een fors bottombracket. De Merida Scultura levert ook de betere stijfheidswaarden op de testbank.

De componenten op de Merida Scultura 5000

De Merida Scultura is afgebouwd met componenten die zelf ontwikkeld zijn. Met een stuurpen van 135 gram (100 mm) en een stuur van 315 gram (420 mm) word hier echt gebruik gemaakt van licht aluminium. De wielen hebben een lichtgewicht Merida Expert SL tubeless ready velg met een interne breedte van 17 mm en daaromheen 25 mm Maxxis banden. De wielen draaien om naven die met 12 mm thru-axle assen in je frame gedraaid worden voor een stijve constructie en altijd de juiste wielmontage. De carbon Merida Comp CC zadelpen (272 gram) in de flexibelere 27,2 mm maat en het fijne zadel zorgen dat je goed zit voor vele uren.

De afmontage van de Merida Scultura 5000

De Shimano Ultegra schakelgroep is de meest voorkomende groepset op carbon racefietsen. Met zijn soepel schakelgedrag, extra finesse en de snelle werking kom je met de Shimano Ultegra groep niks tekort. De hydraulische flat mount schijfremmen werken perfect en beginnen na een kortere slag te remmen zodat doseren nog beter gaat met de Ultegra remmen. De zelf ontworpen disc cooler van Merida zorgen dat de schijfremmen niet oververhit raken en altijd voldoende remkracht leveren. De Merida Scultura 5000 is uitgerust met een Shimano RS510 50/34 crankstel in combinatie met een Shimano 105 11-30 11-speed cassette. De Scultura 5000 is afgemonteerd met een lange kooi achterderailleur zodat het wisselen naar een klimverzet snel gebeurd is.

Meer informatie
gewicht 8,45 kg (maat M)
framemateriaal carbon
groepset Shimano Ultegra
soort racefiets allround/klimmen
Wielset Merida Expert SL
Remmethode schijfrem
Model Scultura 5000
Remmen Shimano Ultegra disc
Merk Merida
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Merida Scultura 5000
Uw waardering
Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij streven ernaar om je bericht vandaag nog te beantwoorden. Mocht je een korte vraag hebben, bel ons dan tijdens openingstijden op 0165 30 82 59.
Geen Vragen
Alleen gebruikers die zijn ingelogd kunnen vragen stellen
Giant Wilier Merida Loekie Koga Gazelle Dutch id Cortina Alpina Stromer Scott Superior
FAQ