Merida Reacto 7000-E


Vanaf € 4.199,00
Merida Reacto 7000-E carbon racefiets

Merida Reacto 7000-E carbon racefiets

De nieuwe Merida Reacto, verfijnde aerodynamica, superstrak en nog comfortabeler! De Merida Reacto heeft altijd al bij de snelste racefietsen in het peloton gehoord. De nieuwe Reacto IV gaat nu mee in de kopgroep.

Het frame van de Merida Reacto 7000-E

De nieuwe Merida Reacto is al bijna 10 jaar doorontwikkeld en dat garandeert een constante hoogwaardige kwaliteit. Merida carbon frame’s worden geproduceerd met een inwendige mal om vouwen en oneffenheden te voorkomen zodat het frame nog duurzamer en lichter is. Het carbon komt van de beste carbonfabrikanten zoals Toray en Mitsubishi fibers en is versterkt met nano-deeltjes in de hars wat zorgt voor een 40% hogere slagvastheid en dus meer veiligheid. Na het eindeloos virtueel analyseren van alle aerodynamische vormen en testen in de windtunnel volgens de hoogste standaarden in de fietsenbranche is de nieuwe Merida Reacto IV nog sneller. Het hele frame is gevormd met aerodynamische “NACA fastback” buisprofielen. De nieuwe achtervork en voorvork die breder zijn zorgen voor minder turbulentie en sluiten naadloos en aerodynamisch aan op het frame. Natuurlijk is de balhoofdbuis “tapered” oftewel conisch en zijn de trapaslager geïntegreerd in een fors bottombracket. De nieuwe Reacto levert ook de betere stijfheidswaarden op de testbank.

De componenten op de Merida Reacto 7000-E

De opvallendste vernieuwing aan de nieuwe Merida Reacto is dat de cockpit helemaal opnieuw ontwikkeld is en dat deze op alle Reacto’s compleet integreerd door het frame, het FSA ACR balhoofd en de nieuwe FSA NS MSR stuurpen. Dit zorgt dat je zelfs de kleinste “marginal gains” niet misloopt en geeft de fiets een superstrakke uitstraling! Je kan dit systeem ook upgraden en integreren met het Vision Metron ACR carbon stuur uit 1 stuk. De Merida Reacto draait niet alleen om aerodynamica, deze aero racer is misschien ook wel de comfortabelste op de markt. Dat komt niet alleen door de ruimte voor 30 mm banden maar ook de unieke carbon S-flex zadelpen die de nodige flexibiliteit toevoegt zonder dat deze tot onnodige gewichtstoename of krachtsverlies leidt. De strak geïntegreerde verlichting achter in de zadelpen en de nog strakker geïntegreerde disc cooler maken deze Merida Reacto ook nog eens heel erg veilig door extra remkracht en zichtbaarheid. De Merida Reacto 7000 is hoogtwaardig afgewerkt met lichte en sterke DT Swiss P1800 wielen, Continental 25 mm banden en een ergonomisch plat stuur.

De afmontage van de Merida Reacto 7000-E

De Shimano Ultegra DI2 groep is de elektronische schakelgroep van Shimano die al vele jaren heeft bewezen hoe fijn elektronisch schakelen is. De elektronische groepset van Ultegra kenmerkt zich door de ergonomische en kleine shifters ten opzichte van andere hydraulische shifters en het snel en foutloos schakelen voor een hele lange tijd. Op de shifters van de Ultegra DI2 groep zitten 2 extra knoppen bovenop de shifters om bijvoorbeeld je fietscomputer te bedienen. Om de Ultegra DI2 groep naar wens in te stellen is er nog een D-fly bluetooth ontvanger nodig. De Shimano Ultegra groep zorgt altijd dat de voorderailleur zich mee positioneert met de ketting, heeft de mogelijkheid tot synchroshift en beschermt je tegen het rijden op het kleinste tandwiel voor en achter tegelijk. De hydraulische flat mount schijfremmen werken perfect en beginnen na een kortere slag te remmen zodat doseren nog beter gaat met de Ultegra remmen. De Ultegra RT800 remschijven zorgen altijd en overal voor maximale remkracht en raken mede door de Merida disc cooler nooit oververhit. De Merida Reacto 7000-E is uitgerust met een Shimano Ultegra 52/36 crankstel en een Shimano Ultegra 11-30 cassette.

Meer informatie
gewicht 8,17 kg (maat M)
framemateriaal carbon
groepset Shimano Ultegra DI2
soort racefiets allround/aero
Wielset DT Swiss P1800 Spline DB 32
Remmethode schijfrem
Model Reacto 7000-E
Remmen Shimano Ultegra disc
Merk Merida
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Merida Reacto 7000-E
Uw waardering
Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij streven ernaar om je bericht vandaag nog te beantwoorden. Mocht je een korte vraag hebben, bel ons dan tijdens openingstijden op 0165 30 82 59.
Geen Vragen
Alleen gebruikers die zijn ingelogd kunnen vragen stellen
U bent mogelijk ook geïnteresseerd in
Wilier Filante SLR
Wilier Filante SLR
Normale prijs € 7.700,00 Vanaf € 6.950,00
Giant Propel Advanced 1 disc 2020
Giant Propel Advanced 1 disc 2020
Normale prijs € 3.699,00 Vanaf € 3.399,00
Scott Foil 20
Scott Foil 20
Vanaf € 5.399,00
Wilier Filante SLR
Wilier Filante SLR
Normale prijs € 7.200,00 Vanaf € 6.500,00
Liv Enviliv advanced pro 0 disc
Liv Enviliv advanced pro 0 disc
Normale prijs € 6.599,00 Vanaf € 4.999,00
Wilier Filante SLR
Wilier Filante SLR
Normale prijs € 7.200,00 Vanaf € 6.500,00