Giant TCR Advanced SL 0 Disc


Vanaf € 10.199,00
Giant TCR Advanced SL 0 Disc XL Raw Carbon

Giant TCR Advanced SL 0 Disc carbon racefiets

The legend is reborn, de 9e generatie Giant TCR is nu uit. Lichter en stijver als nooit tevoren en nu ook het snelste van de allround racefietsen!

Het frame van de Giant TCR Advanced SL 0 Disc

The legend is reborn, de 9e generatie Giant TCR is nu uit. Lichter en stijver als nooit tevoren mag geen verrassing zijn. Nu is de nieuwe Giant TCR ook nog eens de meest aerodynamische “allround” racefiets op de markt. Nog steeds ontworpen volgens het compact road design met slooping bovenbuis, Megadrive onderbuis en het Overdrive 2 balhoofd om de zo geroemde rij-eigenschappen te behouden. Het nieuwe doel was om naast de beste stijfheid/gewichtsverhouding ook tot de meest aerodynamische racefietsen te horen. Giant ontwikkelde na uitvoerige CFD analyse’s en “real life” testen in de gerenommeerde windtunnel van GST in Duitsland een nieuwe aerodynamische buisvorm. Deze afgesneden ellips vorm maakt de TCR sneller als concurrerende fietsen in real life omstandigheden met 2 bidons, inclusief berijder en gemeten uit verschillende windhoeken. Aerodynamische vormen hebben meer materiaal nodig, deze nieuwe Giant TCR moest natuurlijk lichter dan ooit worden. Omdat Giant als enige fietsfabrikant zijn eigen carbon en hars ontwikkeld en produceert is dit carbon nu ook door robots laser gesneden in ultra preciese vormen. Hierdoor zijn de carbon stukken nog kleiner en met strakkere randen wat lichter. Maar de complete frameset is beoordeeld en zo worden de nieuwe TCR frame’s met nieuwe “thinline” lakken gespoten. In plaats 7 lagen lak worden de TCR’s nu met 3 sterkere lakken gespoten om de frameset zo licht mogelijk te maken. Een TCR advanced SL disc frame weegt nog maar 765 gram en de complete frameset komt op 1269 gram inclusief hardware. Om de concurrentie achter zich te laten heeft de TCR niets aan stijfheid ingeboet. Sterker nog door de voorvork met schijfremmen nog beter te analyseren heeft de Giant TCR een nieuwe symmetrische voorvork die 35% meer laterale stijfheid aan de frameset toevoegt. Dat verhoogt de controle van de nieuwe TCR en begeleid jij deze legendarische racefiets tot op de millimeter door de bocht!

De componenten op de Giant TCR Advanced SL 0 Disc

Met de nieuwe TCR zijn er ook heel wat componenten verbeterd en vernieuwd. De TCR advanced SL 0 disc is een speciale fiets en deze word dus ook geleverd met de speciale CADEX 42 mm wielset. Uitgerust met een nieuwe door Giant zelf ontworpen naaf die door dit nieuwe ontwerp niet meer frictie geeft bij het sluiten van de thru-axle as en daardoor 69% minder weerstand heeft dan de DT240 naaf. Het unieke dynamic balanced lacing spaakpatroon is gebleven maar nu met carbon spaken en maken deze wielset duurzaam en superstijf. En tot slot een nieuwe superlichte hookles brede tubeless velg maakt dat deze wielset op een absurde 1327 gram komt. De nieuwe CADEX 25 mm banden vallen breder en sluiten beter aan op deze vernieuwde hookles velg tevens voegt deze nieuwe tubeless band met zijn soepele karkas ook de nodige grip toe. Tubeless verminderd de kans op lekrijden en geeft nog betere rijeigenschappen als comfort en meer grip. De carbon Variant zadelpen is geïntegreerd met de rest van het frame en heeft de nieuwe aerodynamische afgesneden ellips vorm. Deze doorlopende zadelpen maakt de TCR advanced SL 0 disc nog aerodynamischer, lichter en comfortbeler. Met de nieuwe TCR is er ook een nieuwe zadelklem ontworpen en meegeleverd die je zadel tot 5 cm laat corrigeren. Het Giant Contact SLR carbon stuur en de Giant Contact SLR carbon Overdrive 2 stuurpen zijn ook aerodynamisch en ergonomisch geupdate op de Giant TCR advanced SL disc racefietsen. En om je nieuwe TCR als gegoten te laten zitten komt een Giant TCR advanced SL disc met het Giant Fleet SLR "boost" zadel 148 mm breed, een kortere bredere neus en een ergonomische opening, natuurlijk high end met een carbon zadeldek en zadelbrug. De Giant TCR advanced SL disc modellen zijn standaard uitgerust met een Giant Ridesense sensor en deze kan gekoppeld worden aan iedere Buetooth en/of ANT+ fietscomputer. De nieuwe Giant TCR advanced word geleverd inclusief een strakke en verstelbare out-front mount.

De afmontage van de Giant TCR Advanced SL 0 Disc

De Sram Red etap AXS groepset is de high-end 12 speed schakelgroep van Sram, 300 gram lichter door lichtere materialen en keramisch lagerwerk in de derailleurs voor duurzamere werking. Bol van nieuwe technieken als draadloos schakelen en hydraulische demper in de achterderailleur is dit een verrijking op de Giant TCR advanced SL 0 disc. De Sram Red etap AXS groep kan je koppelen met de Sram smartphone app om zo de groep helemaal naar wens te configureren. Door de cassette met een 10 tands tandwiel en de 12 versnellingen heb je een groter bereik dan de "standaard" tandwiel configuratie. De Giant TCR advanced pro SL 0 disc is afgemonteerd met een SRAM Force D1 DUB, 35/48 crankstel met Quarq Dzero power meter en een SRAM Red 12-speed 10x28 casette. Op de Giant TCR advanced SL 0 disc zitten flat mount hydraulische schijfremmen van Sram Force gemonteerd.

Meer informatie
gewicht 6.6 kg
framemateriaal carbon
groepset Sram Red etap AXS
soort racefiets allround/klimmen
Wielset Giant CADEX 42
Remmethode schijfrem
Model TCR Advanced SL 0 Disc
Remmen Sram Red disc
Merk Giant
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Giant TCR Advanced SL 0 Disc
Uw waardering
Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij streven ernaar om je bericht vandaag nog te beantwoorden. Mocht je een korte vraag hebben, bel ons dan tijdens openingstijden op 0165 30 82 59.
Geen Vragen
Alleen gebruikers die zijn ingelogd kunnen vragen stellen