Giant bicycles de grootste fietsproducent wereldwijd

Welcome to the Ultimate cycling experience.

Giant zijn missie is om iedereen over de hele wereld de ultieme fietservaring te bieden, wat deze ook mag zijn.
Bij Giant ontwikkelen en bouwen ze niet alleen fietsen, Giant voelt zich onderdeel van de fietsgemeenschap.
Giant gelooft dat de passie voor fietsen wereldwijd groeit door de beste fietsen te ontwikkelen en deze beste fietsen voor iedereen toegankelijk te maken.
De drive om te innoveren is vandaag de dag groter dan ooit, door Giant zijn e-bike’s word de ultieme fietservaring bereikbaar voor alle mensen.
Om de ultieme fietservaring na te blijven streven ontwikkeld Giant nu ook de beste onderdelen en accessoires toegankelijk voor iedereen.
Al deze ontwikkelen dienen een hoger doel, het gaat niet alleen om winnen of de lichtste fiets te maken.
Prestatie hoort erbij, maar Giant zijn grootste doel is om fietsen leuker en voor iedereen toegankelijk te maken.
Dit is wat Giant bedoeld met “Ride life” al Giant zijn producten zijn bedoeld om jou fietstocht tot een genot te maken.

Giant bij Rullens fietsen

Ontstaan van Giant

Giant is opgericht in 1972 door King Liu in Taiwan en begon met King’s productiekennis fietsen te maken voor s’werelds grootste fietsmerken op dat moment.
Voor het Amerikaanse Schwinn, toen éen van de grootste merken in de fietsindustrie, maakte Giant frame’s van staal toendertijd de meest gebruikte grondstof voor frame’s.
Nadat Schwinn, Giant’s grootste afnemer overstapte naar een andere fabrikant begon Giant in 1981 onder zijn eigen merknaam fietsen te maken.
Giant is nog steeds gevestigd in Taipei de hoofdstad van Taiwan, waar s’werelds grootste technische productie fabrikanten zitten en bijna alle high-end fietsen vandaan komen.
Giant staat bekend om zijn hoog technologische racefietsen en mtb’s. Giant produceert al vanaf 1987 op grotere schaal betaalbare carbon fietsen, sommige merken bestonden toen nog niet eens.
In zijn gigantische complex in Taiwan maakt Giant vandaag de dag elk jaar iets meer dan 6 miljoen fietsen.

Pioniers op fietsgebied.

Giant was de eerste fietsfabrikant die na staal overstapte op productie van lichtgewicht aluminium voor zijn high-end fietsen.
Giant was in 1987 de eerste fietsfabrikant die computer ondersteunend en in grote volume’s carbon racefietsen maakte.
Dit was de Giant Cadex, deze was door grotere volume’s de eerste betaalbare carbon racefiets.
In 1987 begon Giant zijn carbon expertise en ze maken 30 jaar later nog steeds prijs/kwaliteit de beste carbon racefietsen en mountainbikes.
Niet alleen in framemateriaal is Giant een pionier ook is Giant door de jaren heen de uitvinder van vele frametechnieken geweest.
Zo introduceerde Giant de conische balhoofdbuis in zijn sportieve fietsen om de beste stuureigenschappen te garanderen
Giant choqueerde in 1995 de wielerwereld met de introductie van de Giant TCR en zijn compact road design.
Dit slooping frame werd na goedkeuring van de UCI tot vandaag de dag het meest populaire frame onder de professionele wedstrijdrijders.
Het begon met Laurent Jalabert, Abraham Olano en Alex Zuelle, maar ook hedendaagse kampioenen zoals Mark Cavendish en Tom Dumoulin rijden of reden op de Giant.
Ook in de wereld van het off-road fietsen heeft Giant een grote rol gespeeld.
Zo ontwikkelde Giant in 2004 het Maestro vering systeem in het frame, een veersysteem dat onafhankelijk van pedaalkrachten en remkrachten in alle omstandigheden zijn werk doet.
Giant maakt naast racefietsen en off-road fietsen alle soorten fietsen die je maar kan bedenken.
Van kinderfiets tot lifestyle fietsen en van stadsfietsen tot elektrische fietsen maakt Giant fietsen die tot de beste in hun klasse gerekend mogen worden.

Giant carbon productie bij Rullens fietsen

Om voorloper te blijven in technische innovatie’s en de beste kwaliteit te kunnen blijven garanderen produceert Giant zijn eigen grondstoffen.
Giant heeft een in-huis aluminium smederij om de lichtste en sterkste aluminium frame’s te produceren met de beste rij-eigenschappen.
Standaard aluminium is normaal rond, relatief dik over de hele lengte.
Met behulp van hete vloeistoffen en hete lucht word het aluminium zo bewerkt dat het licht, duurzaam en sterk is om high end fietsen mee te produceren.
Ook carbon “weeft” Giant in zijn eigen fabrieken, de standaard in de fietsindustrie is om geprefabriceerde carbon matten in te kopen
Maar omdat het bij het produceren van de beste carbon frame’s niet alleen gaat om de carbon soort die je gebruikt maakt Giant zijn eigen carbon “sheets”
Om carbon duurzamer te maken en te beschermen tegen impact word carbon gemengd met een “resin”, een soort verbindingsmiddel, dat Giant zelf ontwikkeld en produceerd.
Giant zijn unieke resin en uniek weefproces van het carbon geeft Giant de beste basis om de beste high-end fietsen te maken.

Giant heeft sinds 1997 een fabriek in Lelystad, op deze unieke locatie wordt een groot gedeelte van de
Europese fiets collectie geproduceerd. Hier wordt dagelijks gewerkt aan ontwikkelingen en innovaties van
het merk. Giant biedt met de uitgebreide collectie een passende fiets voor iedereen.

GIANT MODELLEN