• Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Boven de 50 euro, gratis verzending Boven de 50 euro, gratis verzending
26 & 27 april tweedehands fietsenmarkt

Fietstrainers

Met een fietstrainer in huis kun jij het hele jaar door fietsen. Rullens Fietsen heeft een brede collectie met fietstrainers. De interactieve trainers zorgen ervoor dat je vanuit huis de Mont Ventoux of Alpe d’Huez kunt beklimmen. Kies voor een smart trainer met direct drive of voor een wheel-on trainer en houd je conditie goed op peil.

Fietsen op een fietstrainer is leuker door de aantrekkelijke software

De meeste mensen kiezen voor een smart trainer. Dat is de reden dat je bij ons alleen zo’n soort fietstrainer kunt kopen. Smart fietstrainers kun je koppelen aan software als Zwift, Rouvy, TrainerROAD en Kinomap. Welke software bij jou past, hangt helemaal af van wat jij belangrijk vindt. Het ene platform is heel geanimeerd en zit vol spelelementen, waar het andere computerprogramma levensechte omgevingen toont. Niet elke fietstrainer die je kunt kopen, is compatibel met alle software. Sommige mensen kiezen daarom eerst applicatie zij willen gebruiken, voordat ze een verdere selectie maken bij de fietstrainers.

Wat is een direct drive fietstrainer?

Bij een direct drive trainer haal je het achterwiel van je fiets en maak de jouw fiets direct op de trainer vast. Hiermee voorkom je slijtage aan je achterband. Bovendien meten deze fietstrainers nauwkeuriger dan wheel-on trainers. Ze kunnen daarnaast een hoger stijgingspercentage produceren, vaak tot wel 25%, waardoor je nog meer hoogtemeters in je training kunt verwerken. Je kunt bij Rullens Fietsen een fietstrainer met direct drive kopen van Elite, Saris, Xplova en Tacx.

Wat is een wheel-on trainer?

Als je een wheel-on fietstrainer besluit te kopen, laat je het achterwiel op je fiets zitten. Dit in tegenstelling tot de direct drive. Je maakt namelijk de smart trainer vast aan de achterkant van je fiets. De wheel-on fietstrainers kunnen een stijgingspercentage tot vaak wel 12% produceren. Bij deze fietstrainer is het belangrijk om een speciale trainerband te kopen. Deze plaats je op je achterwiel, in plaats van je huidige achterband, waardoor deze niet slijt.

Fiets realistisch door Zwift met de Elite Sterzo Smart

Je fietst het best op de fietstrainer dankzij de voorwielsteun. Deze zit vaak standaard bij de fietstrainers en plaats je onder je voorwiel. Hierdoor zit je natuurlijker op de trainer. Elite heeft de Elite Sterzo Smart uitgebracht. Dit is een voorwielsteun die je speciaal voor Zwift kunt gebruiken. Op deze manier kun je binnen het programma sturen en je route nog beter bepalen.

Haal een van onze fietstrainers in huis

Ben je eruit welke fietstrainer je wilt kopen? Dan bestel je deze gemakkelijk in onze webshop of koop je deze in onze winkel in Wouw. Zeker op regenachtige dagen in de herfst of koude dagen in de winter is een smart trainer een ware uitkomst. Of als je weinig tijd hebt in de lente of zomer en even snel tussendoor op je fiets wilt stappen. Neem contact met ons op door te bellen naar 0165 308 259 als je vragen hebt over onze smart trainers of kijk bij de veelgestelde vragen.