Merida Reacto 5000


De voorraad status verschijnt als al de selectie's ingevuld zijn.
Vanaf € 2.999,00
Merida Reacto 5000 carbon racefiets
  • Betalen in 3 termijnen zonder rente en BKR registratie tot €5000
  • Let op! Service en garantie vindt enkel plaats op de locatie in Wouw
  • Fiets op voorraad! Binnen 4 tot 5 dagen bij u thuis (België 6-7 dagen)
  • €30 verzendkosten in Nederland en België. Gratis afhalen in de winkel
  • Online fiets bestellen? Klik hier voor informatie over de aflevering
  • Klik hier voor de voorwaarden als u een fietsenplan/leaseplan heeft

Merida Reacto 5000 carbon racefiets

De nieuwe Merida Reacto, verfijnde aerodynamica, superstrak en nog comfortabeler! De Merida Reacto heeft altijd al bij de snelste racefietsen in het peloton gehoord. De nieuwe Reacto IV gaat nu mee in de kopgroep.

Het frame van de Merida Reacto 5000

De nieuwe Merida Reacto is al bijna 10 jaar doorontwikkeld en dat garandeert een constante hoogwaardige kwaliteit. Merida carbon frame’s worden geproduceerd met een inwendige mal om vouwen en oneffenheden te voorkomen zodat het frame nog duurzamer en lichter is. Het carbon komt van de beste carbonfabrikanten zoals Toray en Mitsubishi fibers en is versterkt met nano-deeltjes in de hars wat zorgt voor een 40% hogere slagvastheid en dus meer veiligheid. Na het eindeloos virtueel analyseren van alle aerodynamische vormen en testen in de windtunnel volgens de hoogste standaarden in de fietsenbranche is de nieuwe Merida Reacto IV nog sneller. Het hele frame is gevormd met aerodynamische “NACA fastback” buisprofielen. De nieuwe achtervork en voorvork die breder zijn zorgen voor minder turbulentie en sluiten naadloos en aerodynamisch aan op het frame. Natuurlijk is de balhoofdbuis “tapered” oftewel conisch en zijn de trapaslager geïntegreerd in een fors bottombracket. De nieuwe Reacto levert ook de betere stijfheidswaarden op de testbank.

De componenten op de Merida Reacto 5000

De opvallendste vernieuwing aan de nieuwe Merida Reacto is dat de cockpit helemaal opnieuw ontwikkeld is en dat deze op alle Reacto’s compleet integreerd door het frame, het FSA ACR balhoofd en de nieuwe FSA NS MSR stuurpen. Dit zorgt dat je zelfs de kleinste “marginal gains” niet misloopt en geeft de fiets een superstrakke uitstraling! Je kan dit systeem ook upgraden en integreren met het Vision Metron ACR carbon stuur uit 1 stuk. De Merida Reacto draait niet alleen om aerodynamica, deze aero racer is misschien ook wel de comfortabelste op de markt. Dat komt niet alleen door de ruimte voor 30 mm banden maar ook de unieke carbon S-flex zadelpen die de nodige flexibiliteit toevoegt zonder dat deze tot onnodige gewichtstoename of krachtsverlies leidt. De strak geïntegreerde verlichting achter in de zadelpen en de nog strakker geïntegreerde disc cooler maken deze Merida Reacto ook nog eens heel erg veilig door extra remkracht en zichtbaarheid. De Merida Reacto 5000 is afgewerkt met goede Merida Expert wielen, Continental 25 mm banden en een ergonomisch plat stuur.

De afmontage van de Merida Reacto 5000

De Shimano Ultegra schakelgroep is de meest voorkomende groepset op carbon racefietsen. Met zijn soepel schakelgedrag, extra finesse en de snelle werking kom je met de Shimano Ultegra groep niks tekort. De hydraulische flat mount schijfremmen werken perfect en beginnen na een kortere slag te remmen zodat doseren nog beter gaat met de Ultegra remmen. De zelf ontworpen disc cooler van Merida zorgen dat de schijfremmen niet oververhit raken en altijd voldoende remkracht leveren. De Merida Reacto 5000 is uitgerust met een Shimano RS510 52/36 crankstel in combinatie met een Shimano 105 11-30 11-speed cassette om met de nieuwe aerodynamische voordelen volledig uit te buiten in de sprint.

Meer informatie
gewicht 8,62 kg (maat M)
framemateriaal carbon
groepset Shimano Ultegra
soort racefiets allround/aero
Wielset Merida Expert CW
Remmethode schijfrem
Remmen Shimano Ultegra disc
Merk Merida
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Merida Reacto 5000
Uw waardering
Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij streven ernaar om je bericht vandaag nog te beantwoorden. Mocht je een korte vraag hebben, bel ons dan tijdens openingstijden op 0165 30 82 59.
Alleen gebruikers die zijn ingelogd kunnen vragen stellen