• Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Boven de 50 euro, gratis verzending Boven de 50 euro, gratis verzending
27 april tweedehands fietsenmarkt

Fitnessfiets, crosshybride of gravelbike?


Ben je op zoek naar een fitnessfiets, crosshybride fiets of een gravelbike? Iedere fiets is op zijn eigen manier meer dan geschikt om de stad te trotseren, jouw fitnessdoelen te bereiken en om leuke fietsavonturen te beleven. Ontdek wat deze fitnessfietsen, crosshybride fietsen en gravelbikes bieden en shop jouw nieuwe fiets bij Rullens Fietsen.

De voordelen van een fitnessfiets

Bij de fitnessfietsen gaat het om snelheid. Deze fiets levert bijna dezelfde moeiteloze snelheden als traditionele racefietsen. De fitnessfiets geeft je echter een meer rechtopstaande en comfortabele rijpositie. Zo heb je een beter zicht en zie je meer van je omgeving en navigatie dan op een racefiets. Je gebruikt de sportfiets op verharde wegen, maar een beetje off-road kan deze tweewieler ook wel aan door de 32 mm brede slickbanden.

De afwerking van de sportfiets

Elke fiets voor fitness heeft een stijve koolstofvezelvork. Deze zorgt voor uitstekende efficiëntie en een laag gewicht. Je merkt wel een zekere mate van schokabsorptie. Door de afwezigheid van vering is de fiets voor fitness licht, zeer efficiënt en rijdt de fiets responsief. We raden je de fitnessfiets aan als je vooral met heel hoge snelheden over vlakke verharde wegen wilt fietsen.

Kies voor de fitnessfiets

Twijfel je of de fitnessfietsen iets voor jou zijn? Overweeg deze sportfietsen als: 

  • Je een fiets wilt met de snelheid van een traditionele racefiets, maar dan zonder verlaagd stuur; 
  • Je met hogere snelheden op vlakker terrein met verharde ondergrond wilt fietsen; 
  • Je bereid bent om wat comfort op te offeren voor snelheid.

De voordelen van een crosshybride fiets

De crosshybride fietsen zijn gericht op de fietsers die graag naar boven willen kijken. Wil jij genieten van je fietstocht, in plaats van zo snel mogelijk van a naar b fietsen? Dan is de crosshybride echt wat voor jou! De geometrie van deze crosshybride fiets zorgt voor comfortabele snelle vooruitgang met elementen van racefietsen en mountainbikes. Met banden die een grotere diameter en een dieper profiel van 40 mm hebben, verken jij zowel onverharde als verharde wegen.

De afwerking van de crosshybride fiets

Dankzij de bredere banden en verende vorken gebruik je de crosshybride fiets op bospaden, tijdens trekking vakanties of op jouw route naar het werk. De meeste crosshybrides hebben geveerde zadelpennen voor hobbels op de weg. Met de verstelbare stuurpennen creëer je tevens een verfijnde pasvorm op je fiets. Alle crosshybride fietsen hebben drie kettingbladen voor. Hierdoor kun jij alles aan, van steile heuvels tot snellere, vlakke stukken. Door de mogelijkheid van het lage step-through frame kun jij gemakkelijk op je fiets stappen. Dit is extra handig als je minder mobiel bent.

Kies voor de crosshybride fiets

Denk jij erover na om een crosshybride fiets te kopen? Bedenk dan dat dit een ideale fiets is als: 

  • Je het extra comfort van een verende voorvork en grotere banden wilt en het prima vindt dat er dan iets meer gewicht op de fiets komt; 
  • Je de optie van een laag step-through frame wilt; 
  • Je een zeer breed versnellingsbereik nodig hebt om steilere hellingen of zwaarder beladen ritten aan te kunnen.

De voordelen van een gravelbike

De gravelbikes kunnen zowel off-road terreinen als snelle, sportieve wegritten aan. Dit komt door de capaciteit die bijna vergelijkbaar is met die van een mountainbike, in combinatie met een verlaagd stuur voor snelheid. De gravelbike zit daardoor tussen een mountainbike en endurance racefiets in, maar rijdt veel sportiever dan een crosshybride.

Het frame van de gravelbike

Voor licht beladen, snelle bikepacking-tochten is de gravelbike jouw fiets. Dit komt door de vele bevestigingspunten in het hele frame en de vork. Veel fietsliefhebbers gebruiken deze gravelfiets ook voor snel woon-werkverkeer en ontspannende tochten in het weekend. Houd je handen tijdens het fietsen in het verlaagde gedeelte van je verlaagde stuur. Zo heb je maximale controle over je gravelbike en gebruik je de remmen optimaal. Doordat je ook rechterop kunt zitten dan op een wielrenfiets, is deze fiets zeer geschikt voor allerlei soorten ritten.

De afwerking van de gravelfiets

Fiets je graag op off-road tracks? Dan geniet je van comfort en controle door de banden waaruit je kunt kiezen. Je hebt de keuze uit kleinere 650b wielen met banden met een groter volume van 45 mm. Ook kun je kiezen uit 700c wielen met iets kleinere banden van 38 mm. Beide wielen hebben profielpatronen die ervoor zorgen dat jij op onverharde wegen snel vooruitkomt. Stijfheid en veiligheid worden bij de gravelbikes gegarandeerd door de naven met doorgaande assen. Door de voorvork van koolstofvezel ga jij nog sneller over het gekozen parcours. Ook kun je op deze fiets bagagedragers en spatborden en bikepackingtassen monteren.

Kies voor de gravelbike

De gravelbike is een heel fijne fiets voor de sportieve gravelfietser. Deze fiets kun je overwegen om te kopen als: 

  • Je een sportieve rijpositie wilt en een verlaagd stuur prima vindt; 
  • Je regelmatig off-road trails wilt rijden, maar dan zonder het gewicht van vering; 
  • Je wilt fietsen met minimale bagage.

Maak een proefrit op een fitnessfiets, crosshybride of gravelbike

Twijfel je tussen een fitnessfiets, crosshybride fiets of gravelbike? Breng dan een bezoek aan Rullens Fietsen in Wouw. Buiten onze winkel kun je een proefrit maken. We voorzien je hierbij van advies, zodat je uiteindelijk wegfietst op dé geschikte sportieve fiets voor jou. Uiteraard kun je jouw nieuwe fiets ook gemakkelijk bestellen in onze webshop. Indien je daarbij vragen hebt, neem je gerust contact met ons op door te bellen naar 0165 30 82 59 of te e-mailen naar verkoopsport@rullensfietsen.nl.

Producten in blog:

Gazelle Chamonix T20
Gazelle Chamonix T20 Met de nieuwe Chamonix T20 ben je klaar voor het avontuur. Een lichtgewicht frame en derailleurversnelling maken dit de ideale fiets voor heuvelachtig gebied. De Chamonix T20 is de ideale reispartner voor al je sportieve ritten naar het werk of juist recreatief. Afmontage Afgemonteerd met de nieuwe Shimano Cues derailleurversnelling krijg je een schakelbereik van maar liefst 20 versnellingen. Shimano Cues is de nieuwe groep van Shimano is gemaakt voor intensief gebruik. Ideaal voor hybride fietsen zoals de Chamonix T20 dus. Het stuur is licht gebogen wat de zithouding actief maakt. Daarnaast kun je het stuur traploos en zonder gereedschap verstellen dankzij het Gazelle Switch systeem. De Chamonix T20 heeft een stijf frame waardoor je goed voelt wat je doet en waarmee iedere pedaalbeweging raak is. Zo fiets je super efficient. De Ergon GP1-L handvatten zijn ergonomisch vormgegeven waardoor je het stuur comfortabel kunt vasthouden. Fietstassen, een hondenmand of toch een kinderzitje? De MIK-HD achterdrager maakt het allemaal mogelijk. Binnen een handomdraai klik je eenvoudig MIK-accessoires op- en af de fietsendrager. Hierdoor wordt de fiets multifunctioneel! Hydraulische schijfremmen bieden zelfs onder vochtige weersomstandigheden hoge remkracht en over de verlichting hoeft ook niet nagedacht te worden. Deze werkt namelijk op naafdynamo.     "

 1.299,-

Merida Speeder 300
Merida Speeder 300 Zoals de naam al zegt, gaat het bij de Merida Speeder 300 om snel terrein afleggen. Hij is ontworpen om bijna dezelfde moeiteloze snelheid te leveren als een traditionele racefiets, maar is veelzijdiger met meer comfort. Het frame van de Merida Speeder 300 Merida maakt de meest hoogwaardige aluminium frames in de fietsindustrie. De bewezen hoogwaardige 6066 aluminium legering is extreem licht en heel duurzaam. Met triple butted verduurzamingstechniek en de hydroforming vormingstechniek heeft elke framebuis van de Merida Speeder een optimale stijfheid/gewicht verhouding. Zo ook de Merida Speeder 300 Deze stijve, maar lichte aluminium frames met carbon voorvork geven jou een extra stabiel gevoel in de bochten. Het lage gewicht zorgt ervoor dat je de Merida Speeder 300 weer snel op snelheid krijgt. Het zadel en het stuur Merida gebruikt zijn kennis en kunde niet alleen voor het frame, ook de zadelpen, stuurpen en het stuur zijn van hoogwaardig aluminium. Zo weegt het Merida Expert CC stuur op de Merida Speeder 300 maar 240 gram en heeft een moderne “black on black” afwerking. De Merida Speeder 300 is ook voorzien van montagepunten voor spatborden en een bagagedrager, zodat je deze op een nette manier zonder allerlei hulpstukken kan monteren. Op de wielen kunnen snelle en smallere 28 mm racefietsbanden of een 35 mm gravelband met licht profiel (dan wel zonder spatborden). De afmontage van de Merida Speeder 300 De Merida Speeder 300 is afgemonteerd met Shimano Tiagra schakelgroep. De Tiagra schakelgroep behoort tot de “middenklasse” kwaliteitsversnellingen van Shimano. Zo blijft de Merida Speeder 300 ook bij intensiever gebruik langer goed schakelen. Met de hydraulische schijfremmen kun je met weinig kracht de remkracht toch goed doseren. Koop jouw nieuwe Speedster bij ons Schaf de nieuwe Merida Speeder 300 aan in onze webshop of winkel in Wouw. Je zult merken dat je veel sneller over terrein fietst. Bij onze fietsenzaak kun je uiteraard een proefrit maken op de fiets. We voorzien je hier of telefonisch ook graag van persoonlijk en deskundig fietsadvies.

 1.149,-

Op = Op
Giant Revolt 1
Giant Revolt 1 Met de nieuwste Giant Revolt 1 gravelbike rijd jij over wegen, modderstroken en gravelpaden. Voor een soepele en snelle fietsrit is deze aluminium allrounder jouw beste vriend. Gravelen wordt steeds populairder. Overweeg jij ook een gravelfiets te kopen? De gloednieuwe Revolt 1 is dan zeker een goed optie. Kom langs bij Rullens Fietsen in Wouw voor een proefrit. Het frame van de Giant Revolt 1 gravelbike Het ALUXX SL aluminium frame van deze gravelfiets zorgt voor 30% extra stijfheid. De Giant Revolt 1 heeft een slooping bovenbuis, zodat er kleinere, lichtere én stijvere framedriehoeken ontstaan. Verder steekt de zadelpen verder uit, waardoor je van meer comfort geniet op ruige gravelpaden. Dankzij de geometrie van de gravelbike met de hogere balhoofdbuis en iets kortere bovenbuis, is deze fiets geschikt oor iedereen. Ook als je geen racehouding wilt aannemen, kun jij lekker fietsen met de Revolt 1. De korte achterbrug zorgt bovendien voor wendbaarheid, terwijl de ‘luiere’ balhoofdhoek meer stabiliteit biedt. De technische features van deze fiets De Giant Revolt 1 gravelbike heeft alle technische features die racefietsen dezer dagen ook hebben. De trapaslagers zijn geïntegreerd in de bottom bracket die samen met de asymmetrische achtervork zorgt voor een stijvere aandrijving. Dit leverde wel een speciaal gevormde zitbuis op om voldoende ruimte te behouden voor de afvoer van zand en modder. De schuine Megadrive-buis verbindt voor- en achterkant en zorgt ervoor dat daar geen millimeter verschil tussenkomt. De balhoofdbuis en de voorvork zijn beiden tapered (conisch), zodat de voorkant voldoende stijfheid heeft om scherp te sturen. De Giant Revolt 1 is uitgerust met de nieuwe flatmount schijfremmen en de remschijven zitten goed op hun plaats door de 12 mm dikke thru axle assen. Het frame maakt gebruik van een afneembare voorderailleur montage, zodat je op een nette manier een single speed-configuratie kunt monteren. De versnellings- en remkabels zijn bij de Revolt 1 netjes in het frame weggewerkt. Op deze manier wordt lakschade door de kabels voorkomen. De ruimte tussen de vorkpoten van deze gravelbike is flink breder om bredere gravel banden tot 45 mm breed toe te laten. Ideaal voor meer grip op de onvoorspelbare ondergrond. Wil je nog bredere banden? Dan monteer je in deze gravelbike 650B wielen met nog iets bredere banden. De componenten op de Giant Revolt 1 Op de Giant Revolt 1 zijn de componenten gravelspecifiek voor zo veel mogelijk comfort en controle. De D-fuse zadelpen kan door zijn D-vorm op slecht wegdek makkelijker naar achteren "buigen" om extra comfort te geven. Deze gravelfiets heeft een XR D-Fuse stuur dat aan de bovenkant vijf graden naar je toe buigt en een hoek van acht graden naar buiten heeft onderin de beugel. Hierdoor kun je jouw handen wat verder naar buiten zetten voor extra stabiliteit op de moeilijkste stukken van jouw tocht. De subcompact kettingbladencombinatie van 32/48 is voor de gravelfietsen een uitstekende oplossing om de steilere onverharde paden te kunnen nemen.Deze fiets wordt standaard tubeless afgeleverd, wat vooral op onverharde wegen fijn is om de kans op ‘stootlek’ te reduceren. De zijkanten van de band hebben wat meer profiel voor grip in de bochten en de bovenkant is vlak om op de verharde weg de weerstand laag te houden. De velgen op de Giant Revolt 1 zijn breder om de bredere banden beter tot hun recht te laten komen. De Giant-wielen zijn geschikt voor steekassen, zodat ze altijd perfect in het frame zitten en stijf, sterk en duurzaam zijn. Het vernieuwde Giant Approach "boost" zadel is 148 mm breed heeft een kortere neus met een ergonomische opening, wat je meteen een goed gevoel geeft op de Revolt 1. De afmontage van de deze gravelbike De Shimano GRX-groep is bij uitstek dé gravelgroep. Deze groep heeft het beste van de mountainbike gecombineerd met groepsets van racefietsen. De GRX RX400-groepset op de Giant Revolt 1 is uitgerust met een Shadow-achterderailleur die het klapperen van de ketting tegengaat en een strakke kettinglijn behoudt. De hydraulische flat mount schijfremmen zitten rechtstreeks op de achter- en voorvork gemonteerd en geven veel remkracht zonder verkrampte handen te krijgen. Deze fiets heeft het 32/48 FSA Omega Adventure-crankstel en 11-34 cassette. Deze set-up van 2x10 tandwielen maakt jouw fiets zeer veelzijdig als j op de weg in het peloton mee wilt komen. Met het 32 tands binnenblad kun je zelfs steil offroad klimmen de baas zijn. Kies het juiste framemaat uit en ga voor deze sportieve fiets Bestel de Giant Revolt 1 in onze webwinkel en start met jouw gravelavontuur. Uiteraard kun je de fiets ook kopen bij ons in Wouw, zodat je eerst een proefrit kunt maken. Ben je al overtuigd van de voordelen en specificaties van deze fiets? Na de voltooiing van jouw betaling in onze webshop, maakt een van onze monteurs jouw gravelbike rijklaar.

 1.399,-

Fitnessfiets, crosshybride of gravelbike?


Ben je op zoek naar een fitnessfiets, crosshybride fiets of een gravelbike? Iedere fiets is op zijn eigen manier meer dan geschikt om de stad te trotseren, jouw fitnessdoelen te bereiken en om leuke fietsavonturen te beleven. Ontdek wat deze fitnessfietsen, crosshybride fietsen en gravelbikes bieden en shop jouw nieuwe fiets bij Rullens Fietsen.

De voordelen van een fitnessfiets

Bij de fitnessfietsen gaat het om snelheid. Deze fiets levert bijna dezelfde moeiteloze snelheden als traditionele racefietsen. De fitnessfiets geeft je echter een meer rechtopstaande en comfortabele rijpositie. Zo heb je een beter zicht en zie je meer van je omgeving en navigatie dan op een racefiets. Je gebruikt de sportfiets op verharde wegen, maar een beetje off-road kan deze tweewieler ook wel aan door de 32 mm brede slickbanden.

De afwerking van de sportfiets

Elke fiets voor fitness heeft een stijve koolstofvezelvork. Deze zorgt voor uitstekende efficiëntie en een laag gewicht. Je merkt wel een zekere mate van schokabsorptie. Door de afwezigheid van vering is de fiets voor fitness licht, zeer efficiënt en rijdt de fiets responsief. We raden je de fitnessfiets aan als je vooral met heel hoge snelheden over vlakke verharde wegen wilt fietsen.

Kies voor de fitnessfiets

Twijfel je of de fitnessfietsen iets voor jou zijn? Overweeg deze sportfietsen als: 

  • Je een fiets wilt met de snelheid van een traditionele racefiets, maar dan zonder verlaagd stuur; 
  • Je met hogere snelheden op vlakker terrein met verharde ondergrond wilt fietsen; 
  • Je bereid bent om wat comfort op te offeren voor snelheid.

De voordelen van een crosshybride fiets

De crosshybride fietsen zijn gericht op de fietsers die graag naar boven willen kijken. Wil jij genieten van je fietstocht, in plaats van zo snel mogelijk van a naar b fietsen? Dan is de crosshybride echt wat voor jou! De geometrie van deze crosshybride fiets zorgt voor comfortabele snelle vooruitgang met elementen van racefietsen en mountainbikes. Met banden die een grotere diameter en een dieper profiel van 40 mm hebben, verken jij zowel onverharde als verharde wegen.

De afwerking van de crosshybride fiets

Dankzij de bredere banden en verende vorken gebruik je de crosshybride fiets op bospaden, tijdens trekking vakanties of op jouw route naar het werk. De meeste crosshybrides hebben geveerde zadelpennen voor hobbels op de weg. Met de verstelbare stuurpennen creëer je tevens een verfijnde pasvorm op je fiets. Alle crosshybride fietsen hebben drie kettingbladen voor. Hierdoor kun jij alles aan, van steile heuvels tot snellere, vlakke stukken. Door de mogelijkheid van het lage step-through frame kun jij gemakkelijk op je fiets stappen. Dit is extra handig als je minder mobiel bent.

Kies voor de crosshybride fiets

Denk jij erover na om een crosshybride fiets te kopen? Bedenk dan dat dit een ideale fiets is als: 

  • Je het extra comfort van een verende voorvork en grotere banden wilt en het prima vindt dat er dan iets meer gewicht op de fiets komt; 
  • Je de optie van een laag step-through frame wilt; 
  • Je een zeer breed versnellingsbereik nodig hebt om steilere hellingen of zwaarder beladen ritten aan te kunnen.

De voordelen van een gravelbike

De gravelbikes kunnen zowel off-road terreinen als snelle, sportieve wegritten aan. Dit komt door de capaciteit die bijna vergelijkbaar is met die van een mountainbike, in combinatie met een verlaagd stuur voor snelheid. De gravelbike zit daardoor tussen een mountainbike en endurance racefiets in, maar rijdt veel sportiever dan een crosshybride.

Het frame van de gravelbike

Voor licht beladen, snelle bikepacking-tochten is de gravelbike jouw fiets. Dit komt door de vele bevestigingspunten in het hele frame en de vork. Veel fietsliefhebbers gebruiken deze gravelfiets ook voor snel woon-werkverkeer en ontspannende tochten in het weekend. Houd je handen tijdens het fietsen in het verlaagde gedeelte van je verlaagde stuur. Zo heb je maximale controle over je gravelbike en gebruik je de remmen optimaal. Doordat je ook rechterop kunt zitten dan op een wielrenfiets, is deze fiets zeer geschikt voor allerlei soorten ritten.

De afwerking van de gravelfiets

Fiets je graag op off-road tracks? Dan geniet je van comfort en controle door de banden waaruit je kunt kiezen. Je hebt de keuze uit kleinere 650b wielen met banden met een groter volume van 45 mm. Ook kun je kiezen uit 700c wielen met iets kleinere banden van 38 mm. Beide wielen hebben profielpatronen die ervoor zorgen dat jij op onverharde wegen snel vooruitkomt. Stijfheid en veiligheid worden bij de gravelbikes gegarandeerd door de naven met doorgaande assen. Door de voorvork van koolstofvezel ga jij nog sneller over het gekozen parcours. Ook kun je op deze fiets bagagedragers en spatborden en bikepackingtassen monteren.

Kies voor de gravelbike

De gravelbike is een heel fijne fiets voor de sportieve gravelfietser. Deze fiets kun je overwegen om te kopen als: 

  • Je een sportieve rijpositie wilt en een verlaagd stuur prima vindt; 
  • Je regelmatig off-road trails wilt rijden, maar dan zonder het gewicht van vering; 
  • Je wilt fietsen met minimale bagage.

Maak een proefrit op een fitnessfiets, crosshybride of gravelbike

Twijfel je tussen een fitnessfiets, crosshybride fiets of gravelbike? Breng dan een bezoek aan Rullens Fietsen in Wouw. Buiten onze winkel kun je een proefrit maken. We voorzien je hierbij van advies, zodat je uiteindelijk wegfietst op dé geschikte sportieve fiets voor jou. Uiteraard kun je jouw nieuwe fiets ook gemakkelijk bestellen in onze webshop. Indien je daarbij vragen hebt, neem je gerust contact met ons op door te bellen naar 0165 30 82 59 of te e-mailen naar verkoopsport@rullensfietsen.nl.

Op = Op
Giant Revolt 1
Giant Revolt 1 Met de nieuwste Giant Revolt 1 gravelbike rijd jij over wegen, modderstroken en gravelpaden. Voor een soepele en snelle fietsrit is deze aluminium allrounder jouw beste vriend. Gravelen wordt steeds populairder. Overweeg jij ook een gravelfiets te kopen? De gloednieuwe Revolt 1 is dan zeker een goed optie. Kom langs bij Rullens Fietsen in Wouw voor een proefrit. Het frame van de Giant Revolt 1 gravelbike Het ALUXX SL aluminium frame van deze gravelfiets zorgt voor 30% extra stijfheid. De Giant Revolt 1 heeft een slooping bovenbuis, zodat er kleinere, lichtere én stijvere framedriehoeken ontstaan. Verder steekt de zadelpen verder uit, waardoor je van meer comfort geniet op ruige gravelpaden. Dankzij de geometrie van de gravelbike met de hogere balhoofdbuis en iets kortere bovenbuis, is deze fiets geschikt oor iedereen. Ook als je geen racehouding wilt aannemen, kun jij lekker fietsen met de Revolt 1. De korte achterbrug zorgt bovendien voor wendbaarheid, terwijl de ‘luiere’ balhoofdhoek meer stabiliteit biedt. De technische features van deze fiets De Giant Revolt 1 gravelbike heeft alle technische features die racefietsen dezer dagen ook hebben. De trapaslagers zijn geïntegreerd in de bottom bracket die samen met de asymmetrische achtervork zorgt voor een stijvere aandrijving. Dit leverde wel een speciaal gevormde zitbuis op om voldoende ruimte te behouden voor de afvoer van zand en modder. De schuine Megadrive-buis verbindt voor- en achterkant en zorgt ervoor dat daar geen millimeter verschil tussenkomt. De balhoofdbuis en de voorvork zijn beiden tapered (conisch), zodat de voorkant voldoende stijfheid heeft om scherp te sturen. De Giant Revolt 1 is uitgerust met de nieuwe flatmount schijfremmen en de remschijven zitten goed op hun plaats door de 12 mm dikke thru axle assen. Het frame maakt gebruik van een afneembare voorderailleur montage, zodat je op een nette manier een single speed-configuratie kunt monteren. De versnellings- en remkabels zijn bij de Revolt 1 netjes in het frame weggewerkt. Op deze manier wordt lakschade door de kabels voorkomen. De ruimte tussen de vorkpoten van deze gravelbike is flink breder om bredere gravel banden tot 45 mm breed toe te laten. Ideaal voor meer grip op de onvoorspelbare ondergrond. Wil je nog bredere banden? Dan monteer je in deze gravelbike 650B wielen met nog iets bredere banden. De componenten op de Giant Revolt 1 Op de Giant Revolt 1 zijn de componenten gravelspecifiek voor zo veel mogelijk comfort en controle. De D-fuse zadelpen kan door zijn D-vorm op slecht wegdek makkelijker naar achteren "buigen" om extra comfort te geven. Deze gravelfiets heeft een XR D-Fuse stuur dat aan de bovenkant vijf graden naar je toe buigt en een hoek van acht graden naar buiten heeft onderin de beugel. Hierdoor kun je jouw handen wat verder naar buiten zetten voor extra stabiliteit op de moeilijkste stukken van jouw tocht. De subcompact kettingbladencombinatie van 32/48 is voor de gravelfietsen een uitstekende oplossing om de steilere onverharde paden te kunnen nemen.Deze fiets wordt standaard tubeless afgeleverd, wat vooral op onverharde wegen fijn is om de kans op ‘stootlek’ te reduceren. De zijkanten van de band hebben wat meer profiel voor grip in de bochten en de bovenkant is vlak om op de verharde weg de weerstand laag te houden. De velgen op de Giant Revolt 1 zijn breder om de bredere banden beter tot hun recht te laten komen. De Giant-wielen zijn geschikt voor steekassen, zodat ze altijd perfect in het frame zitten en stijf, sterk en duurzaam zijn. Het vernieuwde Giant Approach "boost" zadel is 148 mm breed heeft een kortere neus met een ergonomische opening, wat je meteen een goed gevoel geeft op de Revolt 1. De afmontage van de deze gravelbike De Shimano GRX-groep is bij uitstek dé gravelgroep. Deze groep heeft het beste van de mountainbike gecombineerd met groepsets van racefietsen. De GRX RX400-groepset op de Giant Revolt 1 is uitgerust met een Shadow-achterderailleur die het klapperen van de ketting tegengaat en een strakke kettinglijn behoudt. De hydraulische flat mount schijfremmen zitten rechtstreeks op de achter- en voorvork gemonteerd en geven veel remkracht zonder verkrampte handen te krijgen. Deze fiets heeft het 32/48 FSA Omega Adventure-crankstel en 11-34 cassette. Deze set-up van 2x10 tandwielen maakt jouw fiets zeer veelzijdig als j op de weg in het peloton mee wilt komen. Met het 32 tands binnenblad kun je zelfs steil offroad klimmen de baas zijn. Kies het juiste framemaat uit en ga voor deze sportieve fiets Bestel de Giant Revolt 1 in onze webwinkel en start met jouw gravelavontuur. Uiteraard kun je de fiets ook kopen bij ons in Wouw, zodat je eerst een proefrit kunt maken. Ben je al overtuigd van de voordelen en specificaties van deze fiets? Na de voltooiing van jouw betaling in onze webshop, maakt een van onze monteurs jouw gravelbike rijklaar.

 1.399,-

Gazelle Chamonix T20
Gazelle Chamonix T20 Met de nieuwe Chamonix T20 ben je klaar voor het avontuur. Een lichtgewicht frame en derailleurversnelling maken dit de ideale fiets voor heuvelachtig gebied. De Chamonix T20 is de ideale reispartner voor al je sportieve ritten naar het werk of juist recreatief. Afmontage Afgemonteerd met de nieuwe Shimano Cues derailleurversnelling krijg je een schakelbereik van maar liefst 20 versnellingen. Shimano Cues is de nieuwe groep van Shimano is gemaakt voor intensief gebruik. Ideaal voor hybride fietsen zoals de Chamonix T20 dus. Het stuur is licht gebogen wat de zithouding actief maakt. Daarnaast kun je het stuur traploos en zonder gereedschap verstellen dankzij het Gazelle Switch systeem. De Chamonix T20 heeft een stijf frame waardoor je goed voelt wat je doet en waarmee iedere pedaalbeweging raak is. Zo fiets je super efficient. De Ergon GP1-L handvatten zijn ergonomisch vormgegeven waardoor je het stuur comfortabel kunt vasthouden. Fietstassen, een hondenmand of toch een kinderzitje? De MIK-HD achterdrager maakt het allemaal mogelijk. Binnen een handomdraai klik je eenvoudig MIK-accessoires op- en af de fietsendrager. Hierdoor wordt de fiets multifunctioneel! Hydraulische schijfremmen bieden zelfs onder vochtige weersomstandigheden hoge remkracht en over de verlichting hoeft ook niet nagedacht te worden. Deze werkt namelijk op naafdynamo.     "

 1.299,-

Merida Silex 400 2023
Merida Silex 400 aluminium gravelfietsDe Silex is misschien wel de meest veelzijdige gravelfiets op de markt. De vele montage mogelijkheden voor spatborden, bagagedragers, vele tassen en bidonhouders maakt de Silex perfect geschikt voor bikepacking tochten.Het frame van de Merida Silex 400 De aluminium frame’s van Merida en de Silex zijn de meest hoogwaardige in de fietsindustrie, niet alleen door het gebruik van het heel lichte en duurzame triple butted 6066 aluminium buizen. Deze buizen hebben drie verschillende wanddiktes om de beste stijfheid/gewicht verhouding te krijgen. Om hoogwaardige kwaliteit te waarborgen worden deze frame’s door “lasrobots” smooth welded gelast. De vormen van de Silex en de andere Merida’s zijn gevarieerd en geven de fiets een hoogwaardige uitstraling. Door het gebruik van hydroforming kan Merida vele buisvormen produceren die veel weg hebben van buisvormen die ook bij carbon frame’s gebruikt worden. Merida gebruikt in de Silex ook zijn X-taper balhoofdbuizen, deze integreert perfect de volledig carbon voorvork met een conische balhoofdbuis voor een vertrouwde en stabiele stuureigenschappen. De kabelgeleiding op de Merida Silex gaan intern voor een strakke look en bescherming. De Silex heeft ook geïntegreerde trapaslagers voor een zo hoog mogelijke bottom bracket efficiëntie. Het meest unieke aan de Silex gravelfiets is de geometrie, deze leunt sterk tegen die van een 29’er mountainbike aan. Een comfortabele zit die door een lange bovenbuis en korte 80 mm stuurpen toch de nodige behendigheid meekrijgt. De langere wielbasis voegt dan weer de stabiliteit toe zodat je niet meer om hoeft te rijden als het pad nogal ruig wordt.De componenten op de Merida Silex 400 De Merida Silex komt in de Benelux altijd met 28 inch wielen en daarop Maxxis Rambler 38mm brede banden. Maximaal kunnen de aluminium Silex modellen op 28 inch 40 mm hebben en met 27,5 inch wielen passen er 45mm brede banden tussen het frame. De wielen hebben een tubeless ready Merida Comp SL velg met een interne breedte van 17 mm en draaien om naven die met 12 mm thru-axle assen in je frame gedraaid worden voor een stijve constructie en altijd de juiste wielmontage. Uiteraard zit er op de Silex een gravelstuur met 81 mm reach and 130 mm drop en een flair van 12° om de controle onderin de beugel te vergroten. De nieuwe Merida Expert CW stuurpen is maar 150 gram in de 100mm versie en zijn aerodynamische vormgeving voegt een vleugje sportiviteit toe aan de Silex. De lichte aluminium Merida Comp CC zadelpen in de dropper-post vriendelijke 30,9 mm maat en het fijne zadel met het stuurlint dat naast veel grip ook wat comfort geeft werken de Merida Silex naar behoren af.De afmontage van de Merida Silex 400 De Shimano GRX groep is de gravelgroep bij uitstek, het beste van de mountainbike gecombineerd met de racefiets groepsets. De GRX RX400 groepset is uitgerust met een Shadow achterderailleur die het klapperen van de ketting tegen gaat en een strakke kettinglijn behoud. De hydraulische flat mount schijfremmen zitten rechtstreeks op de achter- en voorvork gemonteerd en geven veel remkracht zonder verkrampte handen te krijgen. De Merida Silex 400 is afgemonteerd met 30/46 RX600 crankstel en 11-36 cassette. Deze 2x10 tandwielen setup, maakt de Merida Silex 400 zeer veelzijdig als je op de weg in het peloton mee wil maar met het 30 tands binnenblad kun je ook de steilste off-road klimmen de baas.

 1.799,-